Skip to main content

Pas på denne Coop-besked: Overbevisende svindelnummer i omløb

I øjeblikket bliver der udsendt falske svindelforsøg fra ukendte gerningsmænd, der udgiver sig for at være Coop. Bagmændene forsøger at få dig til at besvare en falsk spørgeskemaundersøgelse.

En mail, der ser ud til at komme fra Coop, er rent faktisk svindel. Klik videre i galleriet for at se den falske besked. Foto: Preben Madsen/Ritzau Scanpix)
En mail, der ser ud til at komme fra Coop, er rent faktisk svindel. Klik videre i galleriet for at se den falske besked. Foto: Preben Madsen/Ritzau Scanpix)
Sådan ser en falsk mail fra Coop ud. Screenshot: Newsbreak.dk
Sådan ser en falsk mail fra Coop ud. Screenshot: Newsbreak.dk

Lige nu florerer mails, der prøver at lokke intetanende danskere til at tro, at de, ved at deltage i en undersøgelse foretaget af Coop, kan få en valgfri belønning.

Men det er langt fra virkeligheden. Det er derimod blot endnu et svindelforsøg.

Den falske e-mail har tilsendt en falsk unik bonuskode, som kun kan indløses via ens egen e-mail-adresse. Dette fænomen er også kendt som phishing, hvor svindlere udgiver sig fra at være en kendt virksomhed.

Jens Juul Nielsen, der er informationschef hos Coop Danmark bekræfter, at de er opmærksom på problemet.

– De her falske mails er ikke noget, som vi er specielt ramt af. Det er noget, som mange virksomheder er ramt af, men det er dybt generende. Men vi har oprettet en side på vores hjemmeside, som gør, at kunderne kan se, hvorvidt mailen er en reel mail eller spam, siger Jens Juul Nielsen til Newsbreak.dk.

Det skal du gøre

Peter Kruse, der er sikkerhedsekspert og blandt andet teknisk rådgiver for både Interpol og Europol mener, at svindlerne leder efter virksomheder, som danskerne i høj grad har tillid til.

– Svindlere forsøger at udnytte brands, vi som forbrugere har tillid til. I Danmark handler vi meget på nettet, og modtager vi eksempelvis en mail fra “Netflix” på korrekt dansk, hvor firmaet oplyser, at vi skal opdatere betalingskortoplysninger, så ved svindlerne, at nogle gør det, siger han.

Det bedste, du som forbruger kan gøre, er at slette e-mailen og ikke klikke på linket. Lad blot mailen forblive uåbnet.

Del din kommentar