Pas til Grækenland – her er reglerne du skal kende

Mange danskere rejser hvert år til det græske ferieparadis. Her kan du læse, hvilke pasregler der gælder i Grækenland.

Pas til Grækenland – det er vigtit at huske dit pas, når du rejser en tur til det græske øhav. Arkivfoto.
Udgivet Opdateret

Skal man bruge pas til Grækenland, og er der regler for, hvor lang til der må være til gyldigheden af passet løber ud? Flere danskere spørger fomentlig sig selv om disse og andre spørgsmål forud for en tur til det græske ferieparadis, der er kendt for turistattraktioner som Akropolis, ruinerne i Delfi og Knossos-paladset – eller smukke ferieøer som Rhodos, Kreta og Kos.

Det kan af og til være en jungle at finde rundt i pas-reglerne for de enkelte lande – men for Grækenland er det forholdsvis simpelt. Svaret er nemlig: Ja, du skal bruge pas til Grækenland. Ifølge Udenrigsministeriet er det dog ikke nødvendigt med visum for at komme ind i landet, men det er et krav at passet skal være gyldigt. Danske provisoriske pas og EU-nødpas anerkendes ved både ind- og udrejse til Grækenland.

Ifølge Udenrigsministeriet er der ikke regler for, hvor længe der må være til, at dit pas udløber – bare passet er gyldigt under hele dit ophold i Grækenland. Selv hvis du skulle lykkes med at komme frem og tilbage til Grækenland uden dit pas, kan der dog vanke en bøde, når du kommer tilbage til Danmark ifølge borger.dk.

Men med et gyldigt pas i baglommen kan du roligt nyde en forhåbentlig solrig ferie i det græske.

Du kan læse mere om pasreglerne for forskellige lande i artiklerne her:

Du kommer ikke til Costa del Sol uden dit pas

Rejser til Sverige: Her er alt hvad du skal vide inden du tager afsted

Pas til Island – skal man have det med eller ej?

 Husk passet: Ellers kan turen til Tyskland blive både dyr og besværlig.

Powered by Labrador CMS