Skip to main content

Pas til Island – skal man have det med eller ej?

Er det nødvendigt at medbringe sit pas til Island? Læs videre og få svaret

Skal man huske pas til Island? Få svaret i artiklen nedenfor. Arkivfoto.

Skal man huske pas til Island? Få svaret i artiklen nedenfor. Arkivfoto.

Skal man medbringe sit pas til Island? Mange danskere, der planlægger et visit til broderfolket stiller formentlig sig selv det spørgsmål. Ø-nationen er ikke en del af EUog ligger langt fra Danmark – men faktisk er det ikke nødvendigt at medbringe sit pas til Island, hvis man rejser dertil som dansk statsborger.

Island er nemlig med i den nordiske pasunion, og derfor behøver man ikke passet, når man rejser dertil ifølge Udenrigsministeriet.

Helt uden legitimation slipper man dog ikke.

Du skal dog stadig kunne identificere dig, når du opholder dig i udlandet, så medbring alligevel en form for billedlegitimation, fx kørekort, står der blandt andet på borger.dk.

Derudover kan man blive afkrævet at vise sit pas på enkelte færge- og flyafgange.

Island har været med i pasunionen med Danmark, Norge, Sverige og Finland siden 1965. Den pasfri zone inkluderer desuden  de selvstyrende områder Ålandsøerne (del af Finland), Færøerne (del af Danmark) og Grønland (del af Danmark). Landet er desuden medlem af det europæiske Schengen-samarbejde.

Har man dansk flygtninge- eller fremmedpas skal man kontakte den islandske ambassade for at få oplyst, hvilke regler der gælder for indrejse, oplyser Udenrigsministeriet.

Se også hvilke regler der gælder for disse lande:

Skal man bruge pas til England? Her er reglerne, du skal kende

Rejser til Sverige: Her er alt hvad du skal vide inden du tager afsted

Husk passet: Ellers kan turen til Tyskland blive både dyr og besværlig

Del din kommentar