Pas til Tyrkiet: Det skal du være opmærksom på

Der gælder nogle lidt andre regler, når man skal Tyrkiet end landene i Europa

Der gælder lidt andre regler for pas til Tyrkiet end de EU-lande, vi ellers rejser til. (Foto: Brian Bergmann/Scanpix)
Udgivet Opdateret

Der gælder andre regler for pas til Tyrkiet end de fleste andre af de feriedestinationer, vi normalt rejser til sydens sol og varme for.

For Tyrkiet er som bekendt ikke en del af EU, og derfor skal dit pas være gyldigt i længere tid, end hvis du rejser til for eksempel Spanien eller Grækenland.

Rejser du til Tyrkiet, skal dit pas nemlig have mindst 150 dage tilbage af sin gyldighed ved indrejse, skriver Udenrigsministeriet på sin hjemmeside.

Pas til Tyrkiet – Det skal du være opmærksom på ved indrejsen

Danskere har 90 dages visumfri indrejse i Tyrkiet. Ønsker man at opholde sig længere i landet, skal man søge om opholdstilladelse. De 90 dage tælles over en periode på 180-dage, så har man flere ophold i Tyrkiet inden for perioden, ‘spares dagene op’.

Derudover er det vigtigt, at man ikke har fået hele sit pas udfyldt med stempler. For danskere, der ikke har flere tomme sider i deres pas nægtes indrejse i landet, og bliver sendt hjem igen med næste fly – på egen regning.

Udenrigsministeriet oplyser om, at hvis man opholder sig ulovligt i Tyrkiet (det vil sige i over 90 dage inden for en 180-dages periode), kan man straffes med bøde, eventuelt fængsel samt udvisning eller indrejseforbud i Tyrkiet i en længere periode.

Vi har samlet de pasregler, der gælder for andre populære ferielande herunder:

Pas til Grækenland – her er reglerne du skal kende

Du kommer ikke til Costa del Sol uden dit pas

Rejser til Sverige: Her er alt hvad du skal vide inden du tager afsted

Pas til Island – skal man have det med eller ej?

 Husk passet: Ellers kan turen til Tyskland blive både dyr og besværlig.

Powered by Labrador CMS