Peter Aalbæk Jensen kræves fjernet fra vigtig position

Peter Aalbæk Jensens syn på seksuel chikane får svensk filmselskab til at kræve ham fjernet som producent.

Udgivet Opdateret

Anklager mod Peter Aalbæk Jensen skaber nu problemer for den danske filmproducent. Således kræver det svenske filmselskab Film i Väest, der samarbejder med det danske filmselskab Zentropa om optagelserne til den kommende Lars von Trier-film “The House That Jack Built”, at Peter Aalbæk Jensen bliver fjernet som producent fra filmen.

– Vi har på Film i Väst sagt, at vi ikke accepterer de udtalelser, som Peter Aalbæk for nylig har fremsat i svenske og danske medier om, hvordan han ser på sexchikane, skriver det svenske filmselskabs direktør, Mikael Fellenius, i en skriftlig kommentar til Ritzau.

Kritikken kommer, efter at filmanmelder på Jyllands-Posten, Nanna Frank Rasmussen, i en klumme har rettet anklager mod Peter Aalbæk Jensen og skrevet, at han gav hende et klask i bagdelen ved en episode under filmfestivalen i Berlin, da hun var omkring 25 år.

Anklager mod Peter Aalbæk Jensen lyder plausible ifølge manden selv

Peter Aalbæk Jensen har erkendt, at han har klasket flere kvinder bagi. Zentropa-medstifteren har til flere medier sagt, at det ligger i hans natur, og at han ikke kan mobilisere stor fortrydelse over det skete.

Da Jyllands-Posten omtalte sagen i oktober, svarede Peter Aalbæk Jensen således:

“Filmanmelder Nanna Frank Rasmussen har angiveligt af mig fået et klask i røven ved en fest under Berlin filmfestivalen. Jeg ville ønske, jeg havde erindring herom, men det lyder plausibelt!”

Men Film i Väst kræver handling fra Zentropa på baggrund af udtalelserne.

– Vores fortsatte samarbejde forudsætter, at Zentropa adresserer og tager dette alvorligt, skriver Mikael Fellenius.

Sagen skal drøftes

Det svenske filmselskab og Zentropa mødes i næste uge for at drøfte sagen. Umiddelbart lyder det til, at der kan findes en løsning.

– Vi respekterer, at Film i Väst måtte have issues omkring, hvad Zentropa gør, og hvad Peter siger. Det løser vi, ligesom vi har gjort det før, siger Anders Kjærhauge, administrerende direktør i Zentropa, til Ritzau.

Powered by Labrador CMS