Skip to main content

Pia hørte små brag ovre hos naboen: Pludselig så hun skudhullerne

Først faldt der skud. Så kom politiet.

Bagruden på Pia og mandens bil blev knust af skud. Arkivfoto.

Bagruden på Pia og mandens bil blev knust af skud. Arkivfoto.

Det skulle have været en hyggelig fridag for Pia Andersen og hendes mand onsdag. Han sov længe, og hun stod i køkkenet. Parret bor på Lolland, og senere onsdag skulle de besøge deres datter, der bor i Nykøbing. Det var der, i køkkenet, Pia hørte, at der blev skudt.

– Jeg tænkte, at der nok var nogen ude og prøveskyde en riffel. Vi bor ved siden af en stor mose, så det var min første tanke, fortæller Pia til Newsbreak.dk.

Som Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi sidenhen har meldt ud, blev der ikke ligefrem prøveskudt ved mosen. Men skudt, det blev der. På naboejendommen. En mand stod med et gevær og affryrede flere skud mod huset, inden han forsvandt fra stedet i en bil.

Folketidende.dk har talt med ejeren af ejendommen. Han var ikke selv hjemme, da der blev skudt. Men han kender ham, der blev skudt efter.

– En af mine bekendte overnattede i min ejendom alene. Han blev vækket ved, at der blev banket på døren ved halv otte-tiden. Da han åbnede døren stod gerningsmanden udenfor med et gevær, fortæller ejeren, der hedder Bent, til Folketidende.dk.

Er der nogen, der er blevet skudt?

Politiet blev tilkaldt, men Pia var selv uvidende om, hvad der var gået for sig ovre hos naboen. Hun havde andet at tænke på, da hun var ved at bage boller, der skulle med til Nykøbing og besøget hos datteren.

Da var Jørgen, Pias mand stået op, og efter morgenmaden var han gået udenfor for at hente briketter til parrets fyr. Det var der, Pia så, at der stod betjente udenfor.

– Da Jørgen kom ind spurgte jeg ham, om der var nogen, der var blevet skudt … han sagde, at det kunne man da godt kalde det. Og så kunne jeg sgu bedre forstå, at jeg hørte skud, fortæller Pia.

Formiddagen gik, bagværket blev bagt, og Pia gik ud til garagen for at hente bilen. Hun fjernede hegnet ind til bilen og kunne godt se, at bagruden så mærkelig ud.

– Jeg troede, at der var faldet noget ned fra loftet. Men der sad sgu skudhuller, fortæller Pia. Så hev hun fat i en af betjentene på stedet.

Nu er bilen væk

Politiet overtog nu bilen. Den skulle undersøges, og turen til Nykøbing måtte aflyses.

– Vi nåede ikke derover, for vi kunne nok ikke låne en politibil, fortæller Pia og griner. Hun tager det ganske let, at der er blevet skudt ovre ved naboen. For hvad kan man ellers gøre?

– Altså man bliver sådan lidt … var man nu gået derude i gården. Eller var hunden gået derude på et galt tidspunkt, siger Pia. Men hun stopper også sig selv, inden den tankestrøm bliver gjort helt færdig.

– Det er ikke sådan noget, man kan gå og tænke på. Og det er da kun materielle skader, siger Pia.

Mens hun taler med pressen, mangler parret stadig en bil. Den er på værksted for at få skiftet ruden, og det haster lidt.

– Jeg skal jo bruge den igen, når jeg skal på arbejde, fortæller Pia.

Forsøg på manddrab

Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi oplyser i øvrigt, i døgnrapporten for kredsen, at politiet sidenhen kunne anholde en mistænkt i sagen. Han er blevet sigtet for forsøg på manddrab og skal efter planen fremstilles i grundlovsforhør torsdag.

Del din kommentar