SF: De fattige betaler de riges fest

SF-formand Pia Olsen Dyhr tordner mod billigere biler og fastfrysning af grundskyld. Hun ser finansloven som en invitation til fest i »Whisky-bæltet«.

Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

SF-formand Pia Olsen Dyhr tordner mod billigere biler og fastfrysning af grundskyld. Hun ser finansloven som en invitation til fest i »Whisky-bæltet«.

De borgerliges finanslovaftale er en omvendt Robin Hood, hvor man tager fra de fattige og giver til de rige. Sådan lyder kritikken fra SF-formand Pia Olsen Dyhr (SF).

»Lars Løkke Rasmussen inviterer med denne finanslov til fest i Whisky-bæltet. Han har inviteret de velhavende boligejere, folk med dyre biler og de rigeste arvinger. Regningen tørrer han af på kontanthjælpsmodtagere, flygtningebørn, miljøet og de studerende,« siger hun.

Forarget over at grundskyld fastfryses

Pia Olsen Dyhr er blandt andet forarget over, at grundskylden fastfryses næste år og at toppen skæres af registreringsafgiften, så det bliver billigere at købe ny bil.

»Børn, arbejdsløse, de fattigste i verden og natur- og miljø herhjemme kommer til at betale en høj pris for, at blå blok nu forgylder rige arvinger og velhavende boligejere nord for København,« siger Pia Olsen Dyhr og tilføjer:

»Jeg synes, Lars Løkke Rasmussen burde ændre sin titel fra statsminister til afviklingsminister. Med denne finanslov barberer blå blok uddannelse, ulandsbistand og klima- og miljø-området. Alle områder, der skal gøre fremtiden bedre for de kommende generationer.«

Powered by Labrador CMS