Skip to main content

Plejecenter-køkken akutlukket: Rottelort flød på gulvet

Der er udstedt en bøde til centeret i forbindelse med besøget.

Lort fra rotter hører ikke hjemme i et køkken. Foto: Scanpix.
Lort fra rotter hører ikke hjemme i et køkken. Foto: Scanpix.
Det er festsalens køkken her på plejehjemmet, der er blevet lukket. Foto: Google Streetview
Det er festsalens køkken her på plejehjemmet, der er blevet lukket. Foto: Google Streetview

Lions Park Plejecenter i Hillerød har fået en bøde på 30.000 kroner af Fødevarestyrelsen efter et uanmeldt kontrolbesøg, 23. januar.

Newsbreak.dk har været i kontakt med Lions Park Plejecenter i Hillerød, angående besøget, men det har ikke været muligt at få kommenteret sagen herfra.

Besøget fandt sted efter en forbrugerhenvendelse til Fødevarestyrelsen, der har udsendt en kontrolrapport i forbindelse med dette.

Her kan man læse, at køkkenet og festsalen på plejecenteret blev lukket af plejecenterets ledelse.

Man kan dog også læse, at køkkenet blev brugt til og med 23. januar, til trods for at man 18. januar konstaterede, at der var rotter i festsalen.

Festsalen blev lukket 18. januar, og man tog her kontakt til et skaderydsfirma.

Lort i køkkenet

Festsalen blev dog mest af alt lukket i overført betydning. Under festsalens dør var der åbent for ind- og udgang for mindre dyr, og det er måske derfor, at der 23. januar blev fundet rottelort i køkkenet, der ligger 20-25 meter fra festsalen.

Der blev sat fælder op, men fra Fødevarestyrelnsens side bliver det stadig vurderet, at der er risiko for fødevaresikkerheden, både hvad angår fødevarer, der kan være kontaminerede af rotter, og hvad angår fødevarer, lokaler, udstyr og inventar, der muligvis ikke er blevet ordentligt desinficeret mellem 18. og 23. januar.

Det påpeges derudover i kontrolrapporten, at skadedyrene ikke blev anmeldt til kommunen.

Fødevarestyrelsens repræsentanter har været i kontakt med kommunen, hvorfra det lyder, at man ingen anmeldelse har modtaget fra plejecenteret. Det har plejecenteret ellers pligt til.

 

Del din kommentar