Skip to main content

Politi beklager fejl: Barn er tidligere blevet løftet over hegn

- Vi burde have talt med pigen og hendes familie, siger chefpolitiinspektør.

En 33-årig mand sigtes for seksuelt overgreb mod en fireårig pige, der onsdag forsvandt fra en daginstitution i Aarhus V. Foto: Kim Haugaard/Scanpix

En 33-årig mand sigtes for seksuelt overgreb mod en fireårig pige, der onsdag forsvandt fra en daginstitution i Aarhus V. Foto: Kim Haugaard/Scanpix

Østjyllands Politi beklager nu, at de ikke fik fulgt ordentligt op på af en anmeldelse fra sidste år, hvor et andet barn på en børneinstitution i Aarhus V blev løftet over et hegn af en fremmed mand – ligesom den episode, der fandt sted i onsdags.

Det skriver DR Østjylland.

– Vi burde have fulgt mere op, end vi gjorde, og det er en klar fejl fra vores side, siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen fra Østjyllands Politi til DR Østjylland.

– Vi fik sidste år en henvendelse om, at et barn var blevet løftet over en hegn. Det var andenhånds-oplysninger, og dem fik vi simpelthen ikke fulgt op på. Det er klar fejlvurdering fra vores side, siger han til DR Østjylland.

Onsdag blev en fireårig pige ifølge politiet løftet over hegnet og bortført fra en daginstitution i Aarhus Vest. En 33-årig mand er siden blevet sigtet for at bortføre pigen og udsætte hende for seksuelle overgreb.

Tidligere i dag kom det så frem, at det ikke er første gang, at et barn i en aarhusiansk daginstitution bliver løftet over hegnet af en fremmed.

En forælder til et barn i Børnehuset Hobitten har overfor DR Østjylland fortalt, at forældrene sidste år fik besked fra institutionen om, at en pige var blevet løftet over hegnet af en fremmed.

Klaus Arboe bekræfter, at politiet i den forbindelse fik den samme besked, men at de altså alligevel ikke fik fulgt ordentligt op på henvendelsen.

– Vi fik henvendelsen fra institutionen sidste år, og det burde vi selvfølgelig have fulgt op på ved at snakken med pigen og hendes familie. Det var det, vi ikke fik gjort, og det er en klar fejlvurderingen, siger han til DR Østjylland.

Politiet ved endnu ikke, om der er en forbindelse mellem de to episoder, men det er nu noget, de tager med i deres efterforskning, fortæller chefpolitiinspektøren.

Del din kommentar