Belgisk stjerne-tenor tilbage i topform

Helmut Lotti har igen fundet melodien og sprudler atter foran sine millioner af fans.

Udgivet Opdateret

Selv de mest funklende stjerner kan blive trætte og brænde ud. Det måtte også stjerne-tenoren Helmut Lotti sande for små ti år siden. Dengang valgt han at sætte karrieren på standby. Efter planen i et par år, men det blev til syv.

Men nu har han i den grad atter fundet gløden og er i fuld vigør. I 2016 udgav han et come-back album, og siden har han været på scenen til stort set fulde huse et utal af gange sammen med bigbandet The Golden Symphonic Orchestra, der består af 22 fantastiske musikere. Han har desuden nået at udgive endnu et album – Soul Classic in Symphony – i efteråret 2018.

Kendte.dk mødte ham i MAGION i den jyske by Grindsted torsdag aften, efter han havde funklet og sprudlet på scenen under den sidste i en række af 36 koncerter på en turné, som på 42 dage har bragt ham forbi Belgien, Tyskland, Østrig og Danmark.

– Jeg elsker at synge og stå på scenen. Det er det, jeg kan, og der jeg har det bedst, fortalte han.

(Se billeder fra koncerten i Grindsted i galleriet over artiklen)

Hudløs ærlig

Helmut Lotti har optrådt foran tusinder af fans i de helt store arenaer rundt om i verden. Så mange var der langt fra i Grindsted, hvor det nærmere allermest kunne minde om en slags intimkoncert. Men tilskuertallet er ikke det vigtigste for stjernen.

– Jeg giver masser af koncerter i arenaer med 700-800 publikummer. For mig er det vigtigste, at der er folk, der vil høre mig. Men når det er sagt, så giver det da et sus i maven at kigge ud over 12.000 tilskuere. Men der er jeg ikke lige nu. For når man har været væk fra rampelyset så længe, som jeg har, vil man uvægerligt miste noget af sin popularitet. Men vi arbejder på at nå derhen igen, sagde han hudløst ærligt.

Masser af motivation

Han har gennem årene stået på scenen med nogle af de allerstørste indenfor branchen. Blandt andet Sarah Brightman, Andrea Bocelli, Eros Ramazotti, Placido Domingo og såmænd også Sir Cliff Richard. Og han har da også et håb om, at noget lignende kommer til at ske igen.

– Jeg kunne specielt godt tænke mig at optræde sammen med den italienske sangerinde Laura Pausine. Men sådan noget langtidsplanlægger man ikke. Det er noget, der bare sker, forklarer han.

Den nu 49-årige stjerne-tenor har opnået stort set alt, man kan forestille sig i karrieren. Alligevel har han ingen problemer med at finde motivation.

– Det her er jo det jeg kan og det jeg elsker. Så nu går jeg efter at vinde en Oscar og synge duet med Lady Gaga ved prisoverrækkelsen, kommer det spontant med et kæmpe grin.

Helmut Lotti har på turnéen givet fire koncerter i Danmark. Herfra går turen nu hjem til Ardennerne i Belgien, hvor han bor, og hvor han vil slappe af en uges tid, inden han rejser til Sydafrika, hvor han skal give en enkelt koncert og deltage i et TV-show. Og slappe af et par dage.

Powered by Labrador CMS