Skip to main content

Politi med våben skal fange farlig gerningsmand

Svært bevæbnet politi vil fylde op i gadebilledet i den jyske by.

Politiet afholder onsdag øvelse på Skivevej 112. Foto: Colourbox.

Politiet afholder onsdag øvelse på Skivevej 112. Foto: Colourbox.

Der er ekstra stort opbud af svært bevæbnet politi i Holstebro onsdag.

Baggrunden er dog ikke så dramatisk, som det kunne være: Midt- og Vestjyllands Politi afholder nemlig øvelse for at tjekke formen.

Politikredsen holder øvelse ved Center for Jordbrug, en del af Uddannelsescenter Holstebro onsdag. Der vil derfor være udrykning og politi med våben på adressen Skivevej 112, Holstebro.

Det er en såkaldt PLOV-øvelse i håndtering af Påbegyndte Livsfarlige Og Voldelige handlinger. Terrorangreb og skoleskyderier er eksempler på den type hændelser.

Øvelsen sker som et led i politiets almindelige træning af de specialiserede reaktionspatruljer, der fysisk såvel som mentalt er særligt trænet i håndtering af skarpe situationer.

For at gøre øvelsen så realistisk som muligt bliver den afholdt ved Center for Jordbrug på Skivevej 112, Holstebro i samarbejde med Uddannelsescenter Holstebro, der ved samme lejlighed tester skolens beredskabsplan.

Øvelsen, som går ud på, at politiet skal fange en farlig gerningsmand, der befinder sig inde i bygningerne, afvikles i tidsrummet klokken 8-16 på begge dage.

Der vil være mange politibiler med udrykning i den nordlige del af Holstebro, ligesom der vil være et stort opbud af politi med våben på adressen.

Del din kommentar