Skip to main content

Politi modsiger ekspert: Kryptering af Facebook-beskeder øger brugernes sikkerhed

Politiet mener ikke, at kryptering af Facebook-beskeder bliver et problem for efterforskning af kriminalsager.

Snart er det muligt for brugerne af Facebooks besked applikation Messenger at kommunikere med hinanden helt anonymt. Foto: Colourbox/Free

Snart er det muligt for brugerne af Facebooks besked applikation Messenger at kommunikere med hinanden helt anonymt. Foto: Colourbox/Free

Politiet ser gerne mere kryptering i den digitale verden.

Det siger Kim Aarenstrup, som er centerchef for Rigspolitiets center for internetkriminalitet, Nationalt Cyber Crime Center.

– Det er vigtigt for mig at understrege, at kryptering er vigtigt, og at vi ser det her som et gode, siger centerchefen.

– Det er kun godt, at der kommer mere kryptering, da det øger borgernes sikkerhed. Det hjælper til, at borgerne kan passe bedre på sig selv i den digitale verden og udgå at få hacket deres konto.

Udmeldingen kommer, efter at det sociale netværk Facebook har annonceret, at de i løbet af sommeren vil give brugerne af besked-applikationen Messenger mulighed for at kryptere deres kommunikation.

For Messenger-brugere vil det fremover være muligt at bestemme, at kun afsender og modtager kan læse de beskeder, de udveksler.

Giver det her tiltag ikke politiet nogle udfordringer i forhold til efterforskning af sager, hvis kriminelle krypterer deres kommunikation?

– Jo, det vil det selvfølgelig gøre i enkelte sager, men vi har andre metoder at gøre brug af i forhold til efterforskning, så jeg ser det slet ikke ikke som et stort problem, siger Kim Aarenstrup.

Tiltaget er blevet kritiseret af politikere og myndigheder, der mener, at krypteringen giver kriminelle frit lejde til at operere under myndighedernes radar.

I en pressemeddelelse understreger Facebook, at funktionen bliver valgfri, “fordi mange vil have muligheden for at skifte mellem enheder som tablet, computer og telefon”. Krypterede beskeder kan kun læses på en enkelt enhed.

Den amerikanske teknologigigant Facebook oplyser, at funktionen vil få navnet “secret conversations” – hemmelige samtaler.

Facebook har tidligere på året lanceret krypteringen på WhatsApp – en anden beskedfunktion. Google, Apple og andre teknologivirksomheder har udviklet tilsvarende funktioner.

/ritzau/

Del din kommentar