Skip to main content

Politiaktion: Tre personer anholdt for at fremstille falske pengesedler

Politiet har anholdt en kvinde og to mænd i en sag om fremstilling og brug af falske 500-kronesedler.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har ved en større aktion anholdt flere personer i forbindelse med fremstilling af falske 500-kronesedler. Foto: Colourbox

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har ved en større aktion anholdt flere personer i forbindelse med fremstilling af falske 500-kronesedler. Foto: Colourbox

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politis afdeling, der tager sig af sager om økonomisk kriminalitet (Øko Task Force) ransagede fredag 3. juni tre adresser i henholdsvis Dannemare, Nørre Alslev og Fuglebjerg.

Anledningen var, at 22 falske 500-kronesedler indenfor de seneste syv uger er brugt til at betale med i forretninger helt fra Nakskov i syd henover Falster og Sydsjælland til Sorø i den nordlige del af politikredsen. Særligt i området omkring Næstved har der været flere tilfælde, hvor der er betalt med falske 500-kronesedler. Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

På den ene af de tre ransagede adresser fandt politiet i fredags falske 500-kronesedler, ligesom andre effekter blev sikret til en nærmere undersøgelse. Tre personer med indbyrdes relationer blev anholdt. De blev alle fremstillet i lukket grundlovsforhør lørdag sigtet for overtrædelse af straffelovens §§ 166 og 167 ved at fremstille og anvende falske pengesedler.

Hvordan politiet har fundet frem til adresserne, er man ikke i stand til at fortælle om:

– De oplysninger vi har, er kommet frem i et lukket grundlovsforhør, så det kan jeg ikke sige mere om, siger afdelingsleder for Sydsjællands og Lolland-Falsters Politis Øko Task Force, Carsten Høj Hansen til Newsbreak.dk.

Om der er flere involverede end de allerede anholdte, ved Carsten Høj Hansen ikke på nuværende tidspunkt.

En 25-årig kvinde blev fængslet i 4 uger, en 43-årig mand blev fængslet i to uger, og en 24-årig mand fik anholdelsen opretholdt i 3×24 timer med henblik på at afklare hans eventuelle rolle i sagen.

Det er politiets formodning, at de 22 kendte tilfælde med falske 500-kronesedler ikke er de eneste, der har været anvendt i politikredsen på det seneste. Så hvis man som forretningsdrivende har modtaget en falsk 500-kroneseddel, eller den er identificeret i banken, så vil Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi (Øko Task Force) meget gerne vide dette.

Man kan kontakte politiet på telefon 114.

Del din kommentar