Politiet advarer: Det her koster dig en bøde

Der er regler for, hvor og hvordan, du må erhverve dig en peberspray. Du risikerer at blive straffet.

Udgivet Opdateret

Fra indgangen til 2019 har det æret lovligt i Danmark at købe og opbevare en peberspray i hjemmet, hvis man er over 18 år.

Men der er en række regler, der skal følges, når man investerer i våbnet – blandt andet må de kun købes hos godkendte forhandlere i Danmark.

Flere køber deres sprays på nettet – et fænomen, politiet igen advarer mod.

(Klik dig gennem galleriet – så kan du se, hvad du må og ikke må).

Det er – denne gang – Østjyllands Politi, der på sin Facebook-side fortæller om problemet med de ulovlige pebersprays.

Her står der, at der hver uge bliver beslaglagt omkring 10 pebersprays i tolden i lufthavnen i København.

Fælles for dem alle er, at de er ulovlige og købt på udenlandske netbutikker af borgere med bopæl i Østjylland.

(Som Newsbreak.dk tidligere har fortalt, er det dog ikke kun i Østjylland, der er problemer med den ulovlige import af peberspray).

Antallet af beslaglagte pebersprays har været stigende, og det kan måske hænge sammen med, at det fra årsskiftet blev lovligt for alle over 18 år at købe en peberspray og opbevare den i hjemmet til selvforsvar.

Peberspray kan give blindhed i en halv time

null

“Men det er vigtigt at understrege, at pebersprays kun må købes hos en godkendt forhandler i Danmark”, skriver politiet.

Der advares altså mod at købe dem på for eksempel asiatiske hjemmesider. De er – som skrevet – ulovlige at importere, ligesom de kan være farlige at bruge, da det ikke er muligt at vide, hvad de reelt indeholder.

De senere år har politiet og Toldstyrelsen skærpet indsatsen mod ulovlig import af våben og narkotika. Det har blandt andet betydet, at Københavns Politi den 1. december 2018 oprettede en ny Sektion for Ulovlig Import. Her bliver pakkerne vurderet. Hvis de indeholder ulovlige genstande, bliver sagerne sendt ud til den politikreds, hvor den bestillende part har adresse. Herfra behandler kredsene sagerne, for eksempel bødestraf ved ulovlig import af peberspray.

KLIK dig gennem galleriet – så risikerer du ikke at blive straffet.

Powered by Labrador CMS