Skip to main content

Politiet advarer: Slet denne mail øjeblikkeligt

Flere personer har modtaget mails fra svindlere, der forsøger at afpresse dem ved at true med at offentliggøre intime billeder, skriver Nordsjællands Politi på Facebook.

Der er lige nu svindelmails med trusler om offentliggørelse af intime billeder i omløb, advarer politiet. Foto: Scanpix

Der er lige nu svindelmails med trusler om offentliggørelse af intime billeder i omløb, advarer politiet. Foto: Scanpix

Har du besøgt en hjemmeside med såkaldt amourøst indhold og har du i afklædt tilstand forbrugt det førnævnte amourøse indhold? Eller har du bare modtaget en mail, hvor nogen siger, at dette er sket?

Så er det bare om at slette den med det samme. Det skriver Nordsjællands Politi på Facebook, efter at flere personer har meddelt, at de har modtaget en sådan mail.

De samme mails florerede i sommer, hvor blandt andet Fyns Politi kunne meddele, at de havde modtaget 25-30 anmeldelser om svindel-mailen inden for få dage.

Ifølge Nordsjællands Politi truer hackerne med at sende billederne til ofrenes kontaktpersoner, medmindre man indbetaler 3.000 dollars i bitcoins til svindlernes konto.

Tomme trusler

Men det kan man roligt lade være med – for det findes nok ikke i virkeligheden, skriver Nordsjællands Politi:

– Da mailen kørte rundt sidste gang, modtog vi nemlig ingen anmeldelser om, at en sådan video rent faktisk var blevet optaget og distribueret, og der er heller ikke noget, der tyder på, at der er hold i truslen denne gang, selvom det naturligvis er en ubehagelig mail at modtage.

Hele advarslen fra Nordsjællands Politi kan læses her:

Del din kommentar