Politiet afslører vigtigt nyt i sag om fangeflugt

Ekstra Bladet har desuden fundet ud af, hvem den eftersøgte flugtfange er.

Farø blev lagt i et jerngreb af politiet, der ledte efter undvegen fange. Se de dramatiske billeder her. Foto: presse-fotos.dk
Farø blev lagt i et jerngreb af politiet, der ledte efter undvegen fange. Se de dramatiske billeder her. Foto: presse-fotos.dk
Udgivet Opdateret

OPDATERING TORSDAG 07.40:

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi oplyser torsdag morgen, at den undvegne fange, er blevet anholdt onsdag aften i København. Du kan læse mere om anholdelsen her.

Newsbreak.dk har derfor fjernet billedet af manden fra artiklen.

ORIGINAL ARTIKEL:

En 26-årig mand er blevet anholdt af politiet, mens han opholdt sig på Bogø syd for Sjælland. Han er mistænkt for at have været deltagende ved den storstilede fangeflugt onsdag formiddag.

Her blev en 32-årig mand hjulpet med at slippe fri, selv om han formelt afsoner en fængselsstraf. Under et kortvarigt besøg på Nykøbing Falster Sygehus lykkedes det flere mænd at befri den 32-årige.

Ved befrielsesaktionen blev der truet med et skydevåben. Efterfølgende flygtede den 32-årige sammen med de personer, der hjalp ham. Folketidende.dk skriver på baggrund af kommentarer fra sygehuset, at løsrivelsesaktionen foregik foran akutmodtagelsen.

Pludselig anholdt

Hurtigt meddelte politiet til offentligheden, at en fangeflugt var sket, og der blev reageret prompte. Politiet havde fået melding om, at bilen, flugten foregik i, kørte med Farø, der forbinder Falster med Sjælland.

Øen blev derfor fuldkommen lukket ned og lagt i et jerngreb. Således kunne ingen komme til eller fra øen. Det ønskede resultat udeblev, og manden er stadig på flugt.

Det er til gengæld ikke den 26-årige, som politiet i en pressemeddelelse meddeler er sigtet for at have medvirket til fangeflugt. Den 26-årige fremstilles i grundlovsforhør torsdag. Han blev ifølge politiet anholdt på den tilstødende Bogø.

Hvem er han?

Med foto blev flugtfangen hurtigt efterlyst, og politiet opfordrer desuden alle i specielt den sydlige del af politikredsen til at holde udkig efter en særlig bil (detaljer følger, red.), den 32-årige og de folk, der har hjulpet ham.

“Politiet arbejder intenst på at finde den flygtede mand, og henset til at der er blevet truet med våben i forbindelse med flugten, så vurderer politiet, at han kan være farlig”, står det i pressemeddelelsen.

Ekstra Bladet har ved hjælp af research fundet frem til, hvem den flygtede, som politiet kalder farlig, er. Der er tale om en udenlandsk statsborger, der både i by- og landsret er kendt skyldig i at smugle hash fra Spanien til Danmark. Han afsoner ifølge eb.dk en dom på fire år og seks måneders fængsel i Storstrøms Fængsel.

Detaljerne

To af de mænd, der var med til befrielsesaktionen, beskrives af vidner som

A: mørk i huden, ca. 180 cm høj, gråt tørklæde for næse og mund.

B: Etnisk dansk af udseende, lys i huden, ca. 180 cm høj, blåt tørklæde for munden.

Politiet efterlyser samtidig en bil, som kan være en Mercedes, med registreringsnummer BL 48 124. Nummerpladen tilhører dog ifølge Newsbreak.dks oplysninger en Toyota Auris 1.8 Hybrid Touring Sports.

Ved du noget, kan du kontakte politiet på telefonnummer 114.

Powered by Labrador CMS