Skip to main content

Politiet efterlyste lidt af hvert ved forårsrøveri: Nu er der pludselig sket et gennembrud

En særdeles mystisk og grov sag om et gennemført tyveri er nu kommet nærmere sin afslutning - formentlig.

Manden fik et net med kontanter med sig. Genrefoto: Scanpix

Manden fik et net med kontanter med sig. Genrefoto: Scanpix

Politiet har lykkedes med at finde frem til fire personer, som mistænkes for i forening at have begået et groft – ja faktisk spektakulært – tyveri fra en af forretningerne på Torvet i den vestsjællandske by Ubby for et halvt år siden.

I en pressemeddelelse fra Midt- og Vestsjællands Politi fremgår det, at de tre mænd og en kvinde blev anholdt klokken 04.59 onsdag morgen. Der er tale om personer fra Kalundborg-området, og de blev alle sigtet for tyveri af særlig grov beskaffenhed.

Newsbreak.dk omtalte tyveriet kort efter, det var sket klokken 11.39 den 29. maj. Politiet kaldte det da for et røveri på grund af omstændighederne. Tyveriet foregik ved, at en mand brød i gennem taget til forretningen, der har en pengeautomat i butikslokalet. Denne automat var ved at blive fyldt op af en pengetransport,.

Det lykkedes for manden at få fat på et net med penge, som han trak op sammen med sig selv gennem loftet. Her fra gik flugten ud på butikstaget og via en damecykel mod Hvidebækhallen.

Kort efter tyveriet efterlyste Midt- og Vestsjællands Politi oplysninger og andre effekter fra borgere i området.

Midt- og Vestsjællands Politi har ifølge pressemeddelelsen efterforsket sagen siden da, og den efterforskning førte altså onsdag til, at politiet kunne anholde og sigte de fire personer. En 26-årig mand og en 46-årig kvinde blev løsladt ved middagstid efter at have afgivet forklaring. De er fortsat sigtet i sagen.

To mænd, en 53-årig og en 25-årig, blev ved middagstid fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Holbæk med begæring om varetægtsfængsling. Retsmødet foregik for lukkede døre. Retsmødet er netop afsluttet, og de to mænd blev varetægtsfængslet i fire uger frem til den 4. december 2018, idet retten fandt, at der var begrundet mistanke mod dem begge“, skriver politiet klokken 14.30.

Del din kommentar