Skip to main content

Politiet i stor bordel-razzia: Gik efter noget helt bestemt

Onsdag i sidste uge foretog Sydøstjyllands Politi en stor aktion for at kontrollere forholdene for prostituerede.

Ved en stor kontrolaktion på 17 adresser fandt politiet en kvinde, som formodentligt har været udsat for menneskehandel. Foto: Scanpix

Ved en stor kontrolaktion på 17 adresser fandt politiet en kvinde, som formodentligt har været udsat for menneskehandel. Foto: Scanpix

Onsdag i sidste uge rykkede Sydøstjyllands Politi ud til en lang række af politikredsens bordeller. Det skete som et led i en stor kontrolaktion, oplyser politikredsen i en pressemeddelelse.

I alt bankede ordensmagten på døren på 17 adresser, hvor der drives prostitutionsforretninger, i tidsrummet mellem klokken 14 og 22.

– Formålet med den planlagte aktion var at undersøge, om der i forbindelse med virksomhederne foregår overtrædelser af forskellige lovgivninger. Det gør vi blandt andet for at sikre, at der ikke sker overgreb mod udsatte kvinder i forbindelse med erhvervet, udtaler politiassistent Brian Søndergaard Fuglsang fra Sydøstjyllands Politi i pressemeddelelsen.

Center Mod Menneskehandel fra Socialstyrelsen (CMM) var sammen med politiet på aktionen.

– Under politiaktionen havde vi blandt andet fokus på, om de prostituerede kunne være ofre for menneskehandel, på arbejdsgiveres og andres eventuelle overtrædelser af lovgivningen om rufferi, og på om personerne på adresserne havde gyldige opholdstilladelser og arbejdstilladelser, fortæller Brian Søndergaard Fuglsang.

Efterforsker sag om menneskehandel

Fem personer endte med at blive anholdt under den store aktion.

Der var tale om to kvinder fra Nigeria på henholdsvis 29 og 30, to kvinder fra Thailand på henholdsvis 36 og 34 år fra Thailand samt en 23-årig kvinde fra Nigeria uden nogen identifikationspaprier.

Politiet oplyser, at den 23-årige kvinde formentlig har været offer for menneskehandel, og politiet efterforsker nu videre i sagen for at forsøge at finde frem til bagmændene.

Den 23-årige kvinde blev løsladt, og hun bliver nu hjulpet af Center Mod Menneskehandel fra Socialstyrelsen, og hendes sag bliver behandlet af Udlændingestyrelsen.

De øvrige anholdte blev sigtet for overtrædelse af Udlændingeloven, ved at have taget arbejde i Danmark uden arbejdstilladelse – den 36-årige kvinde havde derudover indrejseforbud.

Del din kommentar