Kendt dement sanger død af lungebetændelse

Hans tidligere kolleger hylder ham

Sangeren Jay Black er død, 82 år gammel.
Sangeren Jay Black er død, 82 år gammel.
Udgivet Opdateret

Musikeren Jay Black, der i 1960'erne var forsanger for popgruppen Jay and the Americans, er død af lungebetændelse, 82 år gammel.

Det skriver flere amerikanske medier, blandt andet NPR

- I dag sørger vi over tabet af David Blatt, aka Jay Black, og vi er taknemmelige for den store succes vi havde med ham som medlem og forsanger, skriver popgruppen i et opslag på Facebook. 

Rolling Stone skriver, at Jay and the Americans blev særligt kendte for at varme op for the Beatles, da det legendariske engelske band gav deres første amerikanske koncert i Washington D.C. i 1965. 

Jay Black blev en del af popgruppen i 1962, da den daværende forsanger, Jay Traynor, forlod gruppen. Siden fulgte en række hit-singler, og da gruppen gik fra hinanden i 1973, kastede Jay Black sig over en solokarriere. 

Sær navneforandring

NPR skriver, at Jay Black reelt set hed David Blatt. Han skiftede fornavn, da han kom med i Jay and the Americans, for at forsangerens navn passede til gruppens ditto, mens han skiftede efternavn ved en fejl. 

Da David Blatt, der på det tidspunkt hed Jay Blatt, besøgte talkshowet The Mike Douglas Show, spurgte værten, Mike Douglas, ham om, hvad han hed til efternavn. 

- Jeg mumlede Blatt, men han hørte Black og sagde Black? Og jeg sagde ja. Det var lidt løgn, men alle elskede navnet, og Mike Douglas døde uden at vide, at det var ham, der navngav mig, har Jay Black fortalt, ifølge NPR. 

Vil blive savnet

ABC News skriver, at Jay Black fortsatte solokarrieren til 2017, og han optrådte i mange år under navnet Jay & The Americans, indtil han gik personligt konkurs i 2006. 

Han solgte da rettighederne til navnet fra sig, og gruppens andre forhenværende medlemmer endte med at optræde igen, under det oprindelige navn, men med en ny Jay som forsanger. 

ABC News skriver, at gruppen hylder deres tidligere kollega i Facebook-opslaget om hans død. 

- Vi var sammen i en vidunderlig og kontroversiel tid, og som med en tidligere hustru, er vi stolte af de smukke børn, vi skabte sammen, skriver gruppen, ifølge ABC.

Jay Black led i de sidste år af sit liv af demens.

Han døde af lungebetændelse, og han efterlader sig fire børn, fem børnebørn og to oldebørn. 

Powered by Labrador CMS