Skip to main content

Politiet sigter kaptajn efter dødsulykke

En mindre turbåd kolliderede tidligere på ugen med et krydstogtskib. Syv blev dræbt og flere er savnede i sagen.

Ulykken skete onsdag aften. Foto: GERGELY BESENYEI/Ritzau Scanpix. KLIK for mere.
Ulykken skete onsdag aften. Foto: GERGELY BESENYEI/Ritzau Scanpix. KLIK for mere.
Det var dette hotelskib, der sejlede ind i turbåden onsdag aften.
Foto: GERGELY BESENYEI/Ritzau Scanpix)
Det var dette hotelskib, der sejlede ind i turbåden onsdag aften. Foto: GERGELY BESENYEI/Ritzau Scanpix)
Politiet har siden ulykken efterforsket sagen. Foto: ANTONIO BRONIC/Ritzau Scanpix.
Politiet har siden ulykken efterforsket sagen. Foto: ANTONIO BRONIC/Ritzau Scanpix.

Kaptajnen på det krydstogtskib, der sent onsdag aften, 29. maj, kolliderede med en mindre turbåd i Budapest, hvor syv sydkoreanere døde og 21 savnes, er lørdag blevet sigtet i Ungarn for ulykken.

Det oplyser en repræsentant for justitsmyndighederne uden at give flere detaljer om sagen.

Den ukrainske kaptajns advokat oplyser, at en domstol har nægtet at sætte et kautionsbeløb for den tilbageholdte.

Den 64-årige er kaptajn på det norskejede hotelskib “Viking Sigyn”. Han blev torsdag tilbageholdt af politiet for at blive afhørt.

Hans skib kolliderede med turbåden “Hableany” tæt på Margrethe-broen, der fører over Donau ved 21.00-tiden onsdag aften. Det fik turbåden med sydkoreanske turister til at kæntre og synke inden for få sekunder. Ritzau har tidligere skrevet, at samtlige af passagerne på turbåden kom fra Sydkorea. Derudover havde båden to ungarske besætningsmedlemmer.

21 savnes fortsat

Syv har overlevet på turbåden, mens syv i timerne efter ulykken blev fundet druknet i Donau. Siden er der ikke fundet flere, selv om 21 fortsat savnes.

Ifølge politiet blev kaptajnen afhørt ud fra en antagelse om, at han havde udsat “den vandbårne trafik for fare med adskillige døde til følge”.

Kraftig strøm i Donau efter flere ugers regnvejr har hindret eftersøgningen af de 19 sydkoreanere, bådføreren og en hjælper på båden, som savnes. Frømænd har ikke været i stand til at dykke ned til båden.

Ritzau har tidligere skrevet, at der er både forhøjede vandstande og kraftig strøm på Donau-floden som følge af det voldsomme uvejr i området den seneste tid.

Kollisionen skete på et stykke af Donau-floden, hvor det er populært at iagttage parlamentet og andre attraktioner i den ungarske hovedstad.

Del din kommentar