Skip to main content

Politiets trafikindsats i denne bydel fortæller skrækhistorie

Der er stadigvæk bilister, der tror, at færdselsloven er vejledende, lyder det fra politiet. Det er den i øvrigt ikke.

Østjyllands Politi havde travlt i Aarhus V fredag aften og nat. Arkivfoto: Elo Christoffersen.

Østjyllands Politi havde travlt i Aarhus V fredag aften og nat. Arkivfoto: Elo Christoffersen.

Der er meget at fortælle om den færdselsindsats, Østjyllands Politi gennemførte i den vestlige del af Aarhus fredag aften og nat, men reelt set kan det koges ned til analysen fra politikommissær Amrik Singh Chadha, fra Færdselssektionen hos Østjyllands Politi.

Den går på, at der stadig er en del trafikanter i området, der tror, at færdselsloven er vejledende. Det er den dog ikke, og det fik 28 trafikanter lov til at opleve på eget kørekort og egen pengepung, da politiets indsats var overstået.

Blandt de mange overtrædelser mødte politiet en bilist på Østjyske Motorvej, der blev målt til at køre 196 km/t mod de tilladte 110 km/t. For den opførsel står bilisten til en bøde på 8000 kroner, og vedkommende risikerer at miste sit kørekort.

Folk er utrygge

Politiet mødte i løbet af indsatsen fem bilister, der står til at få kørekortet betinget frakendt, og der blev konstateret 10 generelle sager om overtrædelser af færdselsloven, herunder anvendelse af håndholdt telefon og den slags.

Newsbreak.dk har talt med Amrik Singh Chadha, der fortæller, at indsatsen desværre virker til at være et udmærket billede på, hvordan der bliver kørt bil i området.

– Det er et af de områder, vi får flest borgerhenvendelser fra. Folk er virkelig utrygge, og vi tager det meget alvorligt, lyder det fra Amrik Singh Chadha.

Han fortæller, at der dog var sager fra fredag, der stak ud af det billede, man normalt kan tegne af trafikken i området.

– Jeg synes, at nogle af overtrædelserne var lidt mere alvorlige end normalt. Det er ikke hver gang, vi tager narko- eller spiritusbilister, fortæller Amrik Singh Chadha og fortsætter.

– Men selve kørslen, det er det billede, vi får derude.

Stak af til fods

Foruden de overtrædelser politiet er vant til at se i området, når de laver indsats, mødte politiet også en bilist, der blev målt til at køre 101 km/t på Ringvejen, hvor man maksimalt må køre 70 km/t.

En sådan overtrædelse koster i udgangspunktet 3000 kroner i bøde og et klip i kørekortet, men om det var udsigten til den udgift, der fik bilisten til at reagere, som vedkommende gjorde efterfølgende, det er uvist.

Sikkert er det dog, at bilisten blev standset og konfronteret af politiet. Vedkommende forsøgte nu at stikke af til fods, hvilket fik politiet til at sætte efter. Den pågældende person blev anholdt, og en narkotest viste, at vedkommende var påvirket af narkotika.

En anden bilist blev standset af politiet for at køre for stærkt og for at køre i begge vognbaner. Vedkommende blev standset, og her fandt man ud af, at personen formentlig var påvirket af spiritus.

Østjyllands Politi har udarbejdet følgende liste over det, der kaldes for et “udpluk af de sager, som indsatsen genererede:”

5 står til betinget frakendelse af kørekortet for grove hastighedsovertrædelser.
13 får klip i kørekortet for hastighedsovertrædelser
3 klip i kørekortet for ulovlige overhalinger
1 var narkopåvirket
1 var spirituspåvirket
1 var frakendt førerretten.
4 foretog ulovlige overhalinger – alle til klip i kørekortet.
Derudover 10 andre sager – herunder anvendelse af håndholdt mobiltelefon mv.

Politiet har også udsendt en pressemeddelelse, hvorfra oplysningerne til denne artikel stammer.

Del din kommentar