Skip to main content

Populær kage trækkes tilbage: Fare for metalstykker i 50.000 pakker

Der er fundet metalstykker i en pakke Snøfler.

En ødelagt fjeder er skyld i, at Bisca A/S nu må trække 50.000 pakker Karen Volf-Snøfler tilbage. Foto: Bisca/Scanpix

En ødelagt fjeder er skyld i, at Bisca A/S nu må trække 50.000 pakker Karen Volf-Snøfler tilbage. Foto: Bisca/Scanpix

Kagevirksomheden Bisca A/S har mandag udsendt en advarsel til kunder, der har købt Snøfler af mærket Karen Volf. Der har nemlig sneget sig metalstykker med i kagedejen fra en dags produktion.

Derfor trækker virksomheden  nu omkring 50.000 pakker med snøfler tilbage, oplyser produktionsdirektør Jens Ahrenkiel til Newsbreak.dk

– Det, der er sket, er, at i den maskine, som laver snøfleren, er der er faldet en fjeder af, som er gået i stykker og så er kommet med i dejen til Snøflerne, siger Jens Ahrenkiel.

Bisca A/S blev opmærksom på fejlen, da en kunde opdagede et metalstykke i en pakke Snøfler og tog kontakt til virksomheden. Bisca A/S har så fundet ud af, at det var den ødelagte fjeder, der var synderen, m en faktisk burde det ikke kunne ske, at Snøflerne blev sendt i handlen med metalstykker i. De færdige pakker med Snøfler kører nemlig igennem en metaldetektor lige inden de bliver pakket til butikkerne. Virksomheden har derfor slået fast, at det må være en menneskelig fejl, der er skyld i miseren.

– Vi har identificeret metallet. Vi ved også, at vores tekniske apparat har fungeret efter hensigten, og vores metaldetektor har vi tjekket, og den fungerer, som den skal, siger Jens Ahrenkiel.

Tager sagen “meget alvorligt”

Produktionsdirektøren ved dog ikke, hvad den menneskelige fejl består i, men det er virksomheden nu ved at undersøge.

– Det har vi sat under lup, for at finde ud af, hvordan vi kan skærpe vores arbejdgange for at undgå den slags, siger han.

Jens Ahrenkiel understreger, at Bisca A/S tager hændelsen meget alvorligt og allerede har lavet tiltag for at sikre sig endnu bedre mod den slags brist. Der er blandt andet lavet foranstaltninger, så fjederen ikke kan komme i kontakt med dejen, hvis den skulle falde af igen en anden gang.

Hvis man har købt nogle af de berørte Snøfler, bør man aflevere dem tilbage, hvor de er købt eller smide dem ud.

 

Del din kommentar