Prins grådkvalt over såret næsehorn

Den engelske prins Harry har delt billeder og personlige indlæg på Instagram fra sin sommertur til Afrika.

Udgivet Opdateret

De fleste piger har nok en enkelt gang eller to drømt om at stirre en prins dybt i øjnene. En helt særlig pige med navnet Hope fik lov til det i sommer – men hun kan desværre ikke fortælle alle sine veninder om det, for Hope er et næsehorn.

Den engelske prins Harry har delt historier og billeder fra sin sommertur til Afrika på Instagram – og her bliver der ikke sparet på følelserne. Det skriver The Mirror.

Et af billederne viser prinsen, der sidder på hug foran næsehornet Hope, der har fået skåret hornet af af krybskytter, mens hun var bedøvet. Efterfølgende lod de den bedøvede og hårdt sårede Hope ligge – indtil nogle lokale fandt hende og tilkaldte politiet.

Prins Harry var med til den anden operation, hvor lægerne forsøgte at redde Hopes liv.

– Jeg stirrede hende i øjnene, mens vi opererede hende, og jeg tænkte først, at det ville have været bedre og mere fair at aflive hende, frem for at hun skulle gennem al den smerte, skriver prinsen i et af de personlige indlæg på Instagram.

Og noget tyder på, at prinsen har et blødende hjerte for de mange dyr, der bliver såret i det afrikanske.

– Jeg ved, hvor heldig jeg er at have disse oplevelser, men når jeg hører historier fra menneskerne, der er derude, om hvor dårlig situationen virkelig er, så bliver jeg ked af det og frustreret, skriver prinsen i et andet indlæg.

Han spørger efterfølgende, hvordan det kan være, at hele 30.000 elefanter blev slagtet sidste år – blot for deres stødtænder.

– At se kæmpe kadavere fra elefanter og næsehorn, der mangler deres stødtænder og horn, er et meningsløst spild af skønhed, afslutter den 31-årige prins.

Prins Harry arbejdede over sommeren med lokale rangers i Afrika, hvor han blandt andet hjalp med at redde sårede dyr. Du kan se billederne og indlæggene her: https://www.instagram.com/kensingtonroyal/

/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS