Skip to main content

Provokunster frikendt for happening med isis-flag

Provokunstneren Uwe Max Jensen, der mandag 2. maj var i retten for forstyrrelse af den offentlige ro og orden, er nu blevet frikendt.

Uwe Max Jensen efter sin tur i Københavns Byret mandag 2. maj. Nu er han frikendt. Privatfoto.
Uwe Max Jensen efter sin tur i Københavns Byret mandag 2. maj. Nu er han frikendt. Privatfoto.
Her bliver Uwe Max Hansen anholdt og slæbt væk af civilklædte betjente efter happening i Glyptotekets have.
Her bliver Uwe Max Hansen anholdt og slæbt væk af civilklædte betjente efter happening i Glyptotekets have.

Efter en happening i Glyptotekets have sidste efterår, måtte den 42-årige provokunstner en tur forbi  Københavns Byret. Nu kan han ånde lettet op – han er netop blevet frikendt.

– Jeg er glad for resultatet. Så slipper jeg da for en bøde på 1500 kroner, siger Uwe Max Jensen til Newsbreak.dk.

Halal og haram

Med sit flag fra Islamisk Stat stod Uwe Max Jensen bag skuplturen Moderne Pige, der er en nøgen kvinde. Med sine hænder dækkede han hendes bryster, mens han råbte ‘halal’ (tilladt) og når han igen fjernede dem, råbte han ‘haram’, der betyder forbudt.

Flaget kommer tilbage

Tirsdag morgen skrev Uwe Max Jensen på sin Facebook-profil:

“Der skal lyde en stor tak til min forsvarsadvokat Rasmus Paludan og de fremmødte i retten. Jeg er netop blevet ringet op af anklagemyndigheden i København, der meddelte mig, at jeg er blevet frikendt i sagen fra Glyptotekshaven, hvor jeg lavede en happening med et flag fra Islamisk Stat (indtil den utidigt blev afbrudt af Politiets Aktionsstyrke, der lå på lur i haven). Desuden får jeg udleveret mit Islamisk Stat flag, der har været beslaglagt af politiet siden efteråret. Det er på vej med posten.”

Uwe Max Jensen overvejer nu, om han skal søge om erstatning på baggrund af flere omstændigheder omkring anholdelsen, blandt andet ransagningen af hans bil.

– Men jeg venter til min advokat er tilbage fra ferie og følger hans råd, siger Uwe Max Jensen.

Kunstneren har nye ideer i støbeskeen, og de må gerne foregå i selv samme have, som var kulissen til anholdelsen sidste efterår.

– Med det bliver uden isis-flag, siger provo-kunstneren.

Del din kommentar