Skip to main content

Provst i tomgang

En spritny millionvilla til den lokale præst har indtil nu stået tom i femten måneder. Chefredaktør på Newsbreak.dk, Claus Jessen, opfordrer i denne leder provst og menighedsråd til at komme ned på jorden igen

Provst Annette Bennedsgaard. Arkivfoto: Østbirk Avis

Provst Annette Bennedsgaard. Arkivfoto: Østbirk Avis

Herrens veje er som bekendt uransagelige.

Det er de sandt for dyden også i Brædstrup. Her har en splinterny præstegård til knap 4,2 millioner kroner indtil nu stået gabende tom i femten måneder.

Præstegården, der mest af alt ligner en arkitekttegnet luksusvilla, er på 229 kvadratmeter og ligger med den skønneste udsigt over Ring Sø.

Men præsten mangler fuldstændig i dette jordiske paradis. Det er ovenikøbet aldeles uklart, hvornår en sådan vil indfinde sig. For provsten og menighedsrådet har endnu ikke snøvlet sig sammen til at ansætte det menneske, som kan tage boligen i brug.
For at det ikke skal være løgn – og lyve må man som bekendt ikke jævnfør diverse bestemmelser i biblen – så er stillingen end ikke slået op endnu.

Provst Annette Bennedsgaard oplyser, at en ny præst formentligt kan gå i aktion med både forkyndelse og indflytning omkring sommerferien. På den måde kommer præstegården alt i alt til at stå tom i omkring 20 måneder.

Præstevillaen er naturligvis betalt i et hug. Den skatteborger-sponsorerede danske folkekirke har aldrig manglet penge. Den har i modsætning til andre kulturinstitutioner en økonomi og indtjening, der er omvendt proportional med antallet af brugere.

Hvis en almindelig dødelig familie havde taget et lån til at finansiere en villa til 4,2 millioner, så ville den månedlige husleje typisk ligge på omkring 16.000 kroner om måneden – dog afhængig af låntype.

Omkring 320.000 kroner vil således være brændt af på ren tomgang i præsteboligen, inden den nye præst indfinder sig i gemakkerne.

-Det har været gunstigt for menighedsrådet med den tænkepause, siger provst Annette Bennedsgaard til Newsbreak.dk.

Vi tillader os at hjælpe provsten ud af grublerierne med dette konkrete forslag, som også kan bringe hende tilbage på jorden igen: Hvad med at lade frysende hjemløse og mindre bemidlede borgere i omegnen af Brædstrup flytte ind i præstevillaen, som allerede er varmet op og klar til brug?

Læs om den groteske sag her:

Millionvilla til præsten står gabende tom
Borgerne raser: -Tom præstebolig er noget svineri
Professor om tom præstebolig: -Dårlig ledelse

Del din kommentar