Raser over forhold på hospital: Dropper vaccine

Flere personer har henvendt sig med kritik af forholdene på vaccinestedet ved Regionshospitalet i Randers

Borgere raser over forhold på hospital – dropper helt at få vaccine.(Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
(Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Udgivet Opdateret

Citathistorie: TV2 Østjylland.

Alt for mange mennesker og ingen styr på køen. Sådan lyder kritikken af vaccinationscentret på Kirketerpsvej ved Regionshospitalet Randers.

Flere borgere har henvendt sig til TV2 Østjylland med bekymring over forholdene på centret.

– Der var alt for mange folk på et lille område. Det var meget svært at overholde afstandskravet på to meter, når personale og borgere gik frem og tilbage, siger Erik Carsten Pedersen til TV2 Østjylland.

Han arbejder som sygeplejerske for et vikarbureau og er formentlig derfor blevet tilbudt vaccinen.

Men da han ankom til centret i Randers torsdag formiddag, blev han chokeret over, hvad han så.

– De var egentlig mange folk på job, men ingen tog ansvar. Der var heller ingen lystavle eller andet system over folks numre, så det var umuligt at holde styr på, hvornår det var ens tur, fortæller Erik Carsten Pedersen.

Blev ikke vaccineret

Han endte efter en rum tid med at forlade stedet – uden at blive vaccineret.

Samme oplevelse havde Gert Søndergaard, da han i mandags sammen med sin 90-årige mor, som skulle vaccineres, besøgte stedet.

– Det var et stort kaos. Der var to skærme, hvor borgerne – typisk +85 år – skal registrere sig. Og her står de meget tæt uden at tage hensyn til afstandsreglerne, mener Gert Søndergaard.

Moren var meget rystet over oplevelsen, som endte med, at hun slet ikke fik vaccinen.

Det viste sig nemlig, at hun hjemmefra havde glemt at endelig godkende sin tid.

– Min mor tog derfra og sagde, at hun slet ikke ville vaccineres alligevel, for nu havde hun holdt sig isoleret så længe for at komme op til et sted, hvor hun ikke kunne undgå at komme i nærkontakt med alt for mange, siger Gert Søndergaard.

Har sendt klage

Gert Søndergaard har efterfølgende skrevet en klage til Region Midtjylland og meldt regionen til politiet for overtrædelse af forsamlingsforbuddet.

Moren er det lykkedes at få overtalt til at lade sig vaccine – men i stedet i Silkeborg.

Historierne bekymrer formanden for Ældrerådet i Randers, Per Boysen. Han har hørt om lignende episoder fra andre ældrerådsmedlemmer og fra folk i sit netværk.

– Det virker til, at man har rullet ting ud, som ikke var klar. Det er uprøvet og nyt, men det er ikke en undskyldning. Så havde det været bedre at vente, siger Per Boysen til TV2 Østjylland.

– Jeg har også hørt om ældre mennesker, der skal køre alt for langt for at få vaccinen. Det kan vi ikke byde dem, fortsætter han.

Erkender problemet

Regionshospitalet Randers erkender, at der har været problemer i vaccinecentret på Kirketerpsvej.

Men de skulle gerne være løst nu.

– Det er korrekt, at der indimellem har været mange borgere samlet i centret, hvis vores bookingssystem har været nede. Så skal folk i stedet henvende sig hos vores sekretærer, siger leder af vaccinecentret, Nina Søndergaard, til TV2 Østjylland.

Det har også givet udfordringer, når borgere troede, at de havde en tid til at få vaccinen – uden at have det.

Hvilket de har oplevet en del gange i Randers.

– Så har vi forsøgt at hjælpe borgerne og lade dem blive indenfor i stedet for at sende dem ud i kulden, forklarer lederen.

Plan tog længere tid

Torsdag vaccinerede centret i Randers udelukkende sundhedspersonale, hvilket tog længere tid end forventet.

– Det viste sig, at flere havde mange spørgsmål til vaccinen, og det betød, at tingene tog længere tid end forventet, og der kom længere kø, siger Nina Søndergaard.

– Jeg er dog fuldt ud overbevist om, at det ikke er sundhedsfarligt at besøge centret. Alle bærer mundbind, og vi beder folk om at holde afstand, slår hun fast.

På sigt kan det dog komme på tale at lade borgerne vente udenfor, lyder det slutteligt fra hende.

Powered by Labrador CMS