Rasmus Bjerg holdt en kæmpe fest som en helt anden

Rasmus Bjerg glæder sig over at kunne vise den positive side af John Mogensen.

“Det er et sted mellem en hyldestkoncert og en teaterkoncert,” siger Rasmus Bjerg om sin optræden med John Mogensens sange. Klik igennem galleriet og se flere billeder fra koncerten på Jelling Festival. Foto: René Lind Gammelmark
“Det er et sted mellem en hyldestkoncert og en teaterkoncert,” siger Rasmus Bjerg om sin optræden med John Mogensens sange. Klik igennem galleriet og se flere billeder fra koncerten på Jelling Festival. Foto: René Lind Gammelmark
Udgivet Opdateret

Efter filmhittet Så længe jeg lever, hvor Rasmus Bjerg portrætterede John Mogensen, har skuespilleren nu taget rollen som John Mogensen et skridt videre og op på scenen. På Jelling Festival spillede Rasmus Bjerg den første af en række kommende koncerter, hvor han optræder i rollen som John Mogensen med en del af Mogensens repertoire af kendte sange. Koncerten var en stor oplevelse for Rasmus Bjerg.

– Det var en skøn forløsning at komme i gang med det her projekt. Og at der var så mange, der kom, og så mange, der sang med. Det var fantastisk og varsler, at det er noget, folk tager godt imod, siger Rasmus Bjerg til Newsbreak.dk.

Rasmus Bjerg-udgaven af John Mogensen optræder på en række andre festivaler hen over sommeren, og til næste forår tager han på en Danmarks-turné med sange som To mennesker på en strand, Der er noget galt i Danmark, Så længe jeg lever, Fut i fejemøget og Sidder på et værtshus for blot at nævne nogle af de mest kendte.

Fik ideen under filmen

Idéen til at videreføre rollen som John Mogensen opstod under arbejdet med filmen. Her opdagede Rasmus Bjerg, hvor stor kraft, der fortsat ligger i de gamle numre.

– I arbejdet med filmen blev musikken måske tonet lidt ned, men jeg blev bare glad for at synge hans numre og lige pludselig voksede de på mig, så jeg gik og sang hele tiden. Selv mine børn gik og sang med, fortæller Rasmus Bjerg.

Målet med koncerterne er at fortælle en anden historie om den legendariske sanger, end man kan få fra filmen.

– Det var jo dramaet vi lavede med filmen, hvor der var fokus på druk og nedtur, så nu trængte jeg til at synge og holde en fest, som også var det, John Mogensen stod for.

Dyrkede Mogensen i ungdommen

Rasmus Bjerg eget forhold til John Mogensen begyndte, da han begyndte at gå i byen.

– Jeg dyrkede ham i teenageårene, når vi gik på værtshus, så var det altid en tier i jukeboksen, og så gang i alle de numre, som man kunne synge med på, siger Rasmus Bjerg.

Skuespilleren mener, at John Mogensens musik stadig holder i dag. Det så han blandt andet hos sine egne børn. Sangene er stadig relevante – dels fordi, der er rigtig mange, der har et forhold til dem, men også fordi, det er stærke sange, som handler følelser, som vi alle kan genkende.

– Og så gav han også en stemme til de udsatte og dem, der har det svært. Han var en folkets mand, og det virker sgu stadigvæk, slår Rasmus Bjerg fast.

Powered by Labrador CMS