Rengøring i køkkenet: Begår du disse fejl?

Der er mange fejl, det er meget let at begå, når man skal gøre sit køkken rent.

Udgivet Opdateret

Rigtige mange danskere gør formentlig deres allerbedste for at sikre et rent køkken i hjemmet.

God køkkenhygiejne kan dog være en svær størrelse, og der er en række områder i køkkenet, som de fleste formentlig overser, og som derfor kan udvikle sig til regulære bakteriebomber.

Hvornår har du for eksempel sidst tørret knapperne på din mikrobølgeovn af? Eller givet opvaskemaskinen en grundig rengøring?

I galleriet ovenfor kan du se en liste over ting, du sikkert jævnligt springer over i rengøringen – men som du gør klogt i at få gjort rent oftere.

Brug den rigtige sæbe

Derudover skal du sikre dig, at du bruger det rigtige middel til at fjerne de forskellige ting.

Sæbe er godt til at opløse fedt, mens eddike er godt til at fjerne kalkpletter med. Politiken anbefaler i øvrigt, at du starter med at gå dit køkken igennem for at se, om du har noget stående fremme, du alligevel ikke bruger.

Når der bliver lavet mad i et køkken, har ting, der står fremme, let ved at blive snavsede og fedtede. Det er derfor en fordel at pakke dem væk, eller, som Politiken skriver, at tænke over dit køkken som en arbejdsplads; skær alt det overflødige fra.

Powered by Labrador CMS