Skip to main content

Revalidering: Den korte vej tilbage på arbejdsmarkedet

Revalidering er en - måske lidt overset - vej tilbage til arbejdsmarkedet.

Revalidering og revalideringsydelse er til dem, der har en realistisk vej tilbage til arbejdsmarkedet. (Foto: Kristian Djurhuus/Scanpix)

Revalidering og revalideringsydelse er til dem, der har en realistisk vej tilbage til arbejdsmarkedet. (Foto: Kristian Djurhuus/Scanpix)

Revalidering er flere forskellige ting – det er både et forløb, hvor man kan blive hjulpet i arbejde via arbejdsprøvning, afklaring, uddannelse eller lignende, eller en ydelse, revalideringsydelse.

Fokus her er på revalideringsydelse, og de regler og satser, der gælder for udbetalingen af revalidering.

Ifølge borger.dk træffes beslutningen om, hvorvidt man kan blive tilkendt revalidering og revalideringsydelse af ens kommune, hvor ens sagsbehandler på jobcentret har ansvaret for tildelingen.

Ydelsen kan man maksimalt blive tildelt i en femårig periode, mens man har sigte mod et bestemt job, man gerne vil kunne bestride.

Man skal derudover have en begrænset arbejdsevne, det skal vurderes at man kan blive helt eller delvist selvforsørgende og der må ikke være andre tilbud, der kan hjælpe en i mål.

Revalidering: Regler, satser og udbetaling af revalideringsydelse

Ydelsen for folk på revalidering ligger normalt på det samme som den højeste dagpengesats, 18.645 kroner om måneden. Men der er en række undtagelser, som kan ses her:

Udløber den femårige periode, man kan få revalideringsydelse – og man endnu ikke har fundet et job – kan man enten kontakte en a-kasse og undersøge, om man kan modtage dagpenge eller kontakte kommunen og undersøge, om man er berettiget til kontanthjælp.

Hvis man har en varig funktionsnedsættelse kan man hos kommunen få aklaret, om man opfylder betingelserne for at få et fleksjob eller modtage ledighedsydelse.

Del din kommentar