Skip to main content

Royalt mareridt: Frederiks uvurderlige tab

Oplevelsen har lært kronprins Frederik noget vigtigt.

Kronprinsen mistede sin vielsesring i 2008. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix.
Kronprinsen mistede sin vielsesring i 2008. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix.
Frederik og Mary blev gift i 2004. Frederik har fået lavet to vielsesringe. Foto: Scanpix/Ints Kalnins
Frederik og Mary blev gift i 2004. Frederik har fået lavet to vielsesringe. Foto: Scanpix/Ints Kalnins

Kronprins Frederik må være en glad mand. På hans ringfinger sidder nemlig det fysiske bevis på, at han er gift med kronprinsesse Mary, og sådan har det ikke altid været i de seneste år.

Sagen er den, at kronprinsen mistede sin vielsesring tilbage i 2008. Ritzau skrev dengang, at ringen var nærmest uvurderlig, da den var lavet af det første guld, der var udvundet fra Nalnuaq-minen i Nanortalik i Sydgrønland.

Juveler Flemming Hertz brugte guldet til at skabe den ring, kronprinsen fik på sin finger, da han giftede sig i 2004.

Ifølge Se og Hør tabte Frederik ringen, da han dykkede på en tur i Florida tilbage i 2008. Frederik opdagede, at ringen var væk, mens han dykkede.

Mere guld fra samme mine

Historien blev omtalt på ny, da kronprinsen for nyligt deltog i dansk-grønlandsk erhvervsfremstød på en af verdens førende internationale minekonferencer i Toronto. Besøget foregik fra 2. 4. marts, hvor Frederik stod i spidsen for fremstødet.

Billed-bladet skriver, at snakken i løbet af besæøget blandt andet faldt på den grønlandske minedrift. Nalnuaq-minen blev lukket i 2013, men kronprinsen fortæller Billed-bladet, at han alligevel har fået lavet en ring magen til den, han mistede, med guld fra samme mine.

– Det var selvfølgelig skønt, at der stadig var noget guld tilbage deroppe, som jeg kunne få en del af. Så er det jo bare at glæde sig over det, sagde kronprins Frederik til Billed-bladet.

Del din kommentar