Skip to main content

Så farligt er det at cykle på elcykel

Risikoen for at miste livet er ifølge Vejdirektoratet fire gang så høj på elcykel som på almindelig cykel.

Elcykler.

Elcykler.

Elcykler.

Elcykler.

Det er fire gange så farligt at cykle på en elcykel. Foto: Tommy Kofoed/Scanpix (Arkivfoto)

Risikoen for at miste livet er ifølge Vejdirektoratet fire gang så høj på elcykel som på almindelig cykel.

Risikoen for at komme alvorligt til skade er markant højere for de 100.000 danskere, der kører på elcykel i forhold til almindelige cyklister. Det skriver Jyllands-Posten.

Ni elcyklister har mistet livet siden 2012 heraf to i første halvår i år, mens 35 er kommet alvorligt til skade. Elcyklisterne er stærkt overrepræsenteret i ulykkesstatistikkerne, hvor elcykler kun udgør en meget lille del af de fire millioner cykler.

»Dermed er risikoen for at blive dræbt på en elcykel mindst fire gange så stor som risikoen for en almindelige cykel,« siger Marianne Foldberg Steffensen, der er chef for Trafiksikkerhedsafdelingen i Vejdirektoratet.

Især ældre mennesker er udsatte

Det er især ældre elcyklister, der er udsat. I perioden 2010-2012 omkom syv på elcykel. De dræbte var i alderen 63-88 år.

Dokumentationschef hos Rådet for Sikker Trafik Jesper Sølund opfordrer til at skaffe mere viden om ulykkerne med elcykler, inden man eventuelt ændrer reglerne.

Direktør i Dansk Cyklist Forbund Klaus Bondam bekræfter, at risikoen er højere, men det er små tal, og han mener, at den samfundsmæssige gevinst til gengæld er langt større, fordi det både gavner folkesundheden og miljøet, at flere cykler, skriver Jyllands-Posten.

Del din kommentar