Skip to main content

Så meget boligstøtte kan du få i 2020

Boligstøtte er også kendt som boligsikring og boligydelse. Ikke alle kan få det, og ikke alle får lige meget. Find vej i junglen her.

Det er ikke lige til at finde ud af, hvad du kan få i boligstøtte. Det bliver ikke nemmere af, at boligstøtte, boligsikring og boligydelse faktisk er den samme ydelse, bare med tre forskellige navne. Det skriver Borger.dk.

Boligstøtte er faktisk en lov i sig selv. Den hedder “lov om individuel boligstøtte,” og ifølge Fagbladet FOA får mere end en halv million mennesker støtten hver måned.

Hvem kan få boligstøtte

Der er nogle meget specifikke krav, der skal opfyldes før alle andre, for at man kan få boligsikring. Man skal bo til leje i en bolig, der har eget køkken, og man skal bo på adressen året rundt. Deler man bolig med andre, kan én beboer få støtten.

Førtidspensionister og folkepensionister kan få boligstøtte til andels- og ejerboliger. Den del kan du læse mere om hos Ældresagen.

Det er langt fra alle, der kan få boligsikring, og det varierer fra person til person, hvor meget man faktisk kan få udbetalt.

Ifølge Borger.dk afhænger størrelsen på din boligstøtte blandt andet af følgende:

  • Din husleje (fratrukket udgifter til eksempelvis vand og varme)
  • Størrelsen på din bolig
  • Antal af voksne og børn, der bor på adressen
  • Indkomst og formue for enhver, der bor på adressen
  • Om du er folkepensionist eller førtidspensionist

Du kan i faktaboksen længere nede på siden se, hvor meget du maksimalt kan få i boligsikring.

Regler for boligstøtte

Hvis du vil være sikker på, at du ikke får for meget i støtte, skal du være ærlig, når du udfylder din ansøgning. Hvis det en dag viser sig, at du har fået for meget i boligstøtte, så risikerer du at skulle betale penge tilbage, og det kan dreje sig om flere tusind kroner.

Hvornår kan man få boligstøtte

Du kan få boligstøtte, hvis du på den ene side opfylder de helt specifikke krav, der findes og på den anden side har lovpligtigt krav til at få støtte.

Du må dog ikke tro, at du kan tjene for mange penge til, at du kan få boligstøtte, eller tro at du har krav til boligstøtte fordi du får en lav løn.

Det er en kombination af blandt andet husleje, boligens størrelse og indkomst og formue for adressens beboere, der er med til at afgøre, om man kan få boligstøtte.

Hvis du vil vide, om du måske kan få boligsikring, kan du indtaste alle relevante oplysninger på Borger.dk. Herefter, eller før det, kan du sende en officiel ansøgning afsted. Herefter finder du ud af, om du kan få støtte, og i så fald hvor meget, du kan få.

Udbetaling af boligstøtte

Boligstøtte/boligsikring/boligydelse bliver udbetalt den første hverdag i hver måned. Ydelsen er forudbetalt.

Ydelsen bliver for resten af 2020 udbetalt den:

3. februar
2. marts
1. april
1. maj
1. juni
1. juli
3. august
1. september
1. oktober
2. november
1. december

Du kan nedenfor se satser for boligstøtte for 2020:

Del din kommentar