Skip to main content

Så meget dyrere bliver elbiler i Danmark

Der er penge at spare, hvis man handler på det rigtige tidspunkt

Hvis du vil undgå prisstigningen, skal du sikre dig, at du modtager din nye bil før nytår. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Hvis du vil undgå prisstigningen, skal du sikre dig, at du modtager din nye bil før nytår. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Hvis du overvejer, om 2021 var året, hvor du købte en elbil eller en plugin-hybrid, skal du enten spare ekstra godt op eller skynde dig. FDM skriver i en pressemeddelelse, at der er stor efterspørgsel på disse biler, og begge biltyper kommer til at stige i pris fra årsskiftet.

“Fra 2022 justeres nemlig både bundfradrag og batterifradrag på elbiler og plugin-hybrider en smule, mens CO2-tillæg og indfasning af afgift på lavemissionsbiler også vil påvirke afgiften på plugin-hybrider, der dermed stiger i pris,” skriver FDM.

Så meget stiger prisen

Ændringerne betyder, at en plugin-hybrid til 250.000 kroner bliver godt 10.000 kroner dyrere, og en plugin-hybrid til 450.000 kroner bliver godt 20.000 kroner dyrere.

For elbiler betyder ændringerne, at biler, der koster 500.000 kroner og opefter bliver 12.000 kroner dyrere.

Efterspørgsel kan blive dyr

Prisstigningerne fra 2022 kan få betydning for dig, hvis du indregistrerer din nyindkøbte bil efter nytår, og ifølge FDM er efterspørgslen på de to biltyper så stor, at det kan blive en reel risiko.

– Hver fjerde solgte bil har i år været helt eller delvist elektrisk, og på flere bilmodeller er efterspørgslen nu så stor, at det ikke er sikkert, at de kan leveres i år. Overvejer man at købe en plugin-hybrid, vil det være en klar fordel at få den indregistreret i 2021, og ikke efter nytår, hvor afgiften stiger, siger chefkonsulent i FDM, Ilyas Dogru, i pressemeddelelsen.

FDM skriver, at det ikke er købs- men indregistreringstidspunktet, der er afgørende for, hvad afgiften bliver på din bil.

Sådan slipper du

Hvis du vil undgå, at din kommende el- eller plugin-hybridbil bliver dyrere end ventet, skal du sikre dig, at den bil, du køber, bliver leveret til dig før årsskiftet.

– En slutseddel er et juridisk bindende dokument, der ikke kan fortrydes. Er man i tvivl om, om afgiften vil stige på den bil, man ønsker at købe, er det FDMs anbefaling, at man får indført et forbehold i aftalen med forhandleren. Helt som ved tidligere afgiftsændringer, siger Ilyas Dogru i pressemeddelelsen.

Del din kommentar