Så meget vand skal du drikke

Det kan være let at glemme at drikke vand, og problemet med det er, at kroppen har brug for vand. Ellers dør du.

Koncentrationsbesvær er et symptom på, at du ikke drikker nok vand. Genrefoto. KLIK for mere.
Koncentrationsbesvær er et symptom på, at du ikke drikker nok vand. Genrefoto. KLIK for mere.
Udgivet Opdateret

Drikker du nok vand? Hvis du går symptomerne på, at du ikke får nok at drikke, igennem i galleriet og kan sige ja til lidt for mange af dem, så nej. Så drikker du ikke nok vand.

Det kan være let at glemme at drikke nok vand, og Alt om kost, der hører under Fødevarestyrelsen, skriver, at nok vand for de fleste voksne mennesker er mellem én og halvanden liter af slagsen.

Bor du i Danmark, er du så heldig, at vandet i vandhanen både er drikkeligt og lækkert. Det er billigt, rent, sundt og i øvrigt livsnødvendigt. Går du længe nok uden vand, dør du. Ganske enkelt.

Pas på dig selv

Alt om kost skriver, at du taber op til 2,5 liter vand i løbet af en dag. Du får en del af det tilbage via den mad, du spiser, og kroppen producerer selv op til 300 ml væske i løbet af en dag. Resten skal du selv sørge for at få ind i kroppen ved at drikke det.

En del af de symptomer, der findes på, at du mangler vand, er ting, man kan gå og døje med i hverdagen af vidt forskellige årsager. Så inden du kaster dig ud i alverdens livsstilsforandringer, kan du spørge dig selv, om du drikker nok vand. Gør du ikke det, er det det billigste, og letteste, sted at starte.

Kilden til billedteksterne er Netdoktors artikel om væskebalancen.

Powered by Labrador CMS