Sådan bager du citronmåne

Lækker opskrift på citronmåne - citronmånen overtrækkes selvfølgelig med gul glasur. Opskriften giver to citronhalvmåner.

Den rigtige citronmåne, som du nemt kan bage derhjemme. Foto: Guffeliguf.dk.
Udgivet Opdateret

Lækker opskrift på citronmåne, der er politiets foretrukne kage. Citronmånen overtrækkes selvfølgelig med gul glasur. Opskriften giver to citronhalvmåner.

Citronmåne har gennem årtier været nydt i stort antal på landets politistationer, og det er da også en fremragende kage.

Og især denne hjemmebagte udgave smager helt fantastisk.

Du skal bruge til citronmåne:

150 gram smør
135 gram sukker
1 økologisk citron (skal og saft)
3 teskefulde vaniljesukker
3 æg
1 teskefuld bagepulver
150 gram hvedemel
4 spiseskefulde mælk

Glasur laves af

125 gram flormelis
Pasteuriseret æggehvide
Gul konditorfarve

Se også: Sådan laver du æggekage i ovn

Sådan gør du:

Smørret skal være blødt, og røres sammen med sukker. Citronskal rives i, og derefter røres vaniljesukker i.

De tre æg røres i et ad gangen, inden du blander melet med bagepulver, og vender det i dejen. Allersidst røres mælken ind i dejen.

Citronmånen passer til en springform på 18 centimeter, som smøres med smør og drysses med sukker.

Hæld dejen i springformen, og bag citronmånen i ovnen ved 170 grader varmluft. Bagetiden er cirka 35 minutter.

Lad kagen køle lidt af, inden du smører gul glasur ud over citronmånen, som derefter deles i to halvdele.

Udvidet opskrift påcitronmåne og den gode glasur findes her i linket.

Powered by Labrador CMS