Sådan kan du spare tusindvis af kroner hvert år

Gør som prinsessen - og spar penge.

Udgivet Opdateret

Der findes mange gode grunde til at undgå madspild, men fælles for flere af dem gælder, at det er godt for miljøet og din økonomi, hvis du gør dit for at undgå madspild i din hverdag.

Ifølge Forbrugerrådet Tænk koster madspild samfundet 11,6 milliarder kroner årligt, og overført til familieforhold betyder det, at en familie med to voksne og to børn smuder mad ud for 7200 kroner hvert år.

Det er mange biografture eller andre oplevelser, der bliver kylet i skraldespanden, og emnet madspild optager faktisk også selveste Prinsesse Marie.

– Jeg har altid været opmærksom på madspild. Sådan blev jeg opdraget. Jeg er opvokset i 80’erne, hvor sultkatastrofen ramte Etiopien. Også i Frankrig var vi meget chokerede, sagde prinsesse Marie i en video fra Samvirke i forbindelse med World Food Summit 2017 i august. Det har Ritzau tidligere fortalt.

Undgå madspild som prinsesse Marie

Ritzau har også fortalt, at arbejdet for at undgå madspild er blandt prinsessens mærkesager. Hun er protektor World Food Summit – Better Food for More People, der sætter fokus på at bruge gastronomien til at skabe bedre mad til flere mennesker, og det er i den forbindelse, hun har samarbejdet med Samvirke om at udbedre det glade budskab.

– Vi har fundet et godt match til vores projekt om at sætte fokus på madspild, og at have en fra kongehuset til at bestyre vores Instagram vil forstærke vores pointer, sagde Samvirkes chefredaktør, Karsten Kolding, til Ritzau tilbage i starten af august 2017.

Også landets miljø- og fødevareminister, Jakob Ellemann-Jensen (V), interesserer sig for madspild, eller for at undgå det.

Kan du spare penge?

I august 2018 kom det frem, at ministeren ville danne en tænketank, hvor repræsentanter for det offentlige, private virksomheder, ansatte i fødevarekæden, myndigheder og forskellige forskere skal finde ud af, hvordan danskerne begynder at smide mindre mad ud.

– Hvis vi gerne vil gøre noget godt for vores miljø og vores begrænsede ressourcer, er nedbringelse af madspild og fødevaretab et rigtig godt sted at starte, sagde Jakob Ellemann-Jensen i en skriftlig kommentar, ifølge Ritzau.

Men har du problemer med madspild? Smider du for ofte ting ud fra køleskabet, der er blevet for gamle, eller kommer du ikke til bunds i resterne fra aftensmaden? Hvis du genkender sådanne problemer, ved du, at der er penge at spare. Hvis du vil vide, hvordan du kan undgå madspild, kan du klikke dig gennem galleriet til denne artikel.

Powered by Labrador CMS