Skip to main content

Skal du bruge et nyt pas og skal det gå mere end stærkt? Det er der råd for

Da der er op mod over to ugers ventetid på at få et nyt pas, kan det være, at du eller en bekendt står med et stort problem før en tur til udlandet. Men der ér noget at gøre, og det eneste, du skal bruge, er det pas, der ellers er ubrugeligt.

Skal du bruge nyt pas, og skal det gå stærkt? Det ér der råd for. Foto: Scanpix.

Skal du bruge nyt pas, og skal det gå stærkt? Det ér der råd for. Foto: Scanpix.

Der kan gå op til 15 dage, fra du bestiller et nyt pas, til du har det i hænderne. Det skriver Borger.dk, og det betyder, at du får svært ved at få fat i et nyt pas, hvis du står og skal bruge det før skolernes sommerferie.

Det er dog ikke umuligt at nå i mål med fornyelse af pas, for dem, der er sent på den, for går det for sent op for dig, at du skal bruge et nyt pas, kan du få dit eksisterende pas forlænget med et stempel.

Borger.dk skriver, at du kan få forlænget dit pas én gang, så længe det lever op til følgende kriterier; det skal være udløbet inden for de sidste tre måneder, eller det vil udløbe kort tid før, du skal bruge det.

Møder du op i borgerservice hos din lokale kommune med dit pas, kan du altså få det fornyet med et stempel, og reglen gælder for både børn og voksne. Så længe man møder personligt op, kan man få sit pas fornyet. Borger.dk skriver dog, at det ikke er alle lande, der godkender et sådant pas, og det er selvfølgelig noget, du skal have styr på, inden du rejser.

Nyt pas koster penge

Priserne for et nyt pas er som følger:

115 kroner for 0-11-årige
142 kroner for 12-17-årige
627 kroner for 18-64-årige
377 kroner for 65-årige og ældre

Generelt er det sådan, at du for et få et nyt pas skal henvende dig til borgerservice i en kommune, du selv vælger. Har du et pas at forny, skal du have det med sammen med et sundhedskort og et vellignende foto.

Er det første gang, du skal have lavet nyt pas, skal du medbringe dåbs- eller navneattest (den originale) samt et sundhedskort.

Derudover er det vigtigt at huske reglerne for, hvor du skal have et pas med hen? Du kan læse nærmere om reglerne for rejser uden pas til andre lande i:

Skal man have pas med til Sverige?

Norge uden pas.

Rejser til Tyskland.

Del din kommentar