Skal du med toget, må du holde dig

Der vil ikke være toiletter i de nye tog mellem Odder og Grenaa. Foto: Iris/Scanpix (Modelfoto)
Udgivet Opdateret

Trods en køretid på en time og 47 minutter mellem Odder og Grenaa, er der ikke toiletter i de nye langdistancetog på letbanen

De tog, der skal betjene strækningen mellem Grenaa og Odder får ingen toiletter. Det er ellers en strækning på 110 kilometer – en tur, der tager næsten to timer.

Nyheden om, at letbanen også skal betjenes af toiletløse tog, kommer noget bag på Odders tidligere borgmester, Elvin Hansen (S). I oktober 2011 glædede han sig i Letbanens nyhedsbrev over – når letbanen kommer – endelig at kunne køre i tog med toiletter.

I dag er Elvin Hansen formand for Odder Kommuns Miljø- og teknikudvalg:

– Og jeg mener helt klart det samme i dag. Jeg vil opfordre til, at letbanen ændrer mening og installerer toiletter i toget. Der skal være toiletter i et moderne tog, siger Elvin Hansen til Aarhus Stiftstidende.

Direktør for Aarhus Letbane, Claus Rehfeld Moshøj, forklarer beslutningen om at købe toilet-løse letbanetog:

– Et toilet fylder ganske meget. Det koster alt for mange siddepladser og alt for meget plads, hvor der kan stå barnevogne og kørestole, siger Claus Rehfeld Moshøj og forklarer, at beslutningen om at undvære toilettet også er en spareøvelse.

Elvin Hansen mener, at prioriteringen er forkert:

– Det er vigtigt, at letbanetoget får toiletter. Så stor en ekstraudgift kan det ikke være. Og mangler der plads til tre cykler må man leve med det.

Powered by Labrador CMS