Skip to main content

Skal man bruge pas til England?

Du kan risikere et rap over nallerne, hvis du glemmer det. Derfor skal man bruge pas til England.

Det kan blive en dyr fornøjelse at glemme det rødbedefarvede pas, hvis du skal en tur over kanalen. Derfor skal man bruge pas til England. Arkivfoto.

Det kan blive en dyr fornøjelse at glemme det rødbedefarvede pas, hvis du skal en tur over kanalen. Derfor skal man bruge pas til England. Arkivfoto.

Skal man bruge pas til England? Det er der formentlig flere danskere, der har spurgt sig selv om – især efter Storbritanniens beslutning om at melde sig ud af EU. Og det korte svar på spørgsmålet er ja.

Selv før Storbritanniens udmeldelse af EU – det såkaldte Brexit – skulle man nemlig stadig huske det rødbedefarvede pas, når man tog turen over den engelske kanal. Som dansk statsborger er det nemlig kun rejser i Norden, hvor det ikke er påkrævet, at man har sit pas på sig ifølge borger.dk. Derfor skal man stadig bruge sit pas, når man rejser til England.

Skulle det alligevel lykkes at komme til Storbritannien uden sit pas, kan det imidlertid få konsekvenser, når man senere skal hjem til Danmark igen.

Man kan nemlig risikere at få en bøde af de danske myndigheder, hvis man bliver snuppet på vej ind i Danmark fra England uden pas ifølge borger.dk.

Ens pas skal desuden være gyldigt, hvis man rejser til England – der også godtager provisoriske danske pas ifølge Udenrigsministeriet.

Se også hvilke regler der gælder for disse lande:

Del din kommentar