Skip to main content

Skal man have pas med til Norge?

Skal man bruge pas til Norge? Det spørgsmål er ikke helt enkelt at svare på. For den nordiske pas-union betyder som udgangspunkt, at du kan rejse frit mellem de nordiske land - herunder mellem Danmark og Norge - uden at skulle vise pas. Men der er både grænsekontrol i Norge og paskontrol i Norge, så det er en god ide at tage dit pas med.

Ja, du skal som udgangspunkt bruge pas til Norge når du rejser ind i landet. Eller i hvert fald et kørekort, så du kan vise, hvem du er. Arkivfoto.

Ja, du skal som udgangspunkt bruge pas til Norge når du rejser ind i landet. Eller i hvert fald et kørekort, så du kan vise, hvem du er. Arkivfoto.

Står du og skal til Norge og er du i tvivl om, hvorvidt du skal have pas til Norge før du kan rejse ind i landet? Så se med i denne artikel, hvor vi giver dig svaret på de lidt snørklede regler.

Danmark og resten af Norden indgik i 1954 en pas-union. Det betyder som udgangspunkt at borgerene i de nordiske lande kan rejse frem og tilbage uden at skulle vise pas. Men der er stadig grænsekontrol i Norge og der er også paskontrol i Norge.

Derfor er det slet ikke en dum ide at have dit rødebedefarvede pas med, når du besøger vores norske broderfolk.

Ideen bag pas-unionen er nemlig, at du skal kunne sandsynliggøre, at du er dansk statsborger før du kan være sikker på at blive lukket ind i Norge. Og da du derfor skal bruge en eller anden form for billedlegimitation for at kunne verificere dit oprindelsesland, så er det en god ide at have et pas ved hånden.

Har du ikke et pas, så kan du i teorien også bruge et kørekort, som også betragtes som gyldig billedidentifikation.

Her er hvad Udenrigsministeriet skriver om pas til Norge på deres hjemmeside:

“Hvis du som nordisk borger rejser ind i Norge, skal du kunne vise gyldig billedlegitimation (pas, kørekort). Dette er blevet ekstra vigtigt, efter at de norske myndigheder skærpede kontrollen af indrejsende ved grænseovergange og færgeterminaler. For rejser til Svalbard kræves pas. Som dansk statsborger kan du indrejse visumfrit i Norge.”

Del din kommentar