Skip to main content

Skandale med forgiftede æg breder sig til Danmark

Fødevarestyrelsen har under et tilsyn konfiskerede de 40 æg, der er under mistanke for at være forgiftede.

Arkivfoto.

Arkivfoto.

40 kogte, pillede æg, der kan være inficeret med et giftigt insektmiddel, er fundet hos en jysk bager. Det oplyser Fødevarestyrelsen ifølge DR Nyheder.

De muligvis giftfyldte æg er en del af en større europæisk fødevareskandale.

– Fødevarestyrelsen har tirsdag aften fået en melding om, at et lillebitte parti kogte, pillede æg er leveret til en dansk virksomhed, siger Nikolas Hove, beredskabschef i Fødevarestyrelsen, til DR.

– Her til morgen (onsdag, red.) har Fødevarestyrelsen været på tilsyn hos virksomheden, som blandt andet laver sandwich. Der har vi sikret os, at de æg, der er leveret, er blevet blokeret og vil blive returneret til den leverandør, der har leveret dem, tilføjer han.

Millioner af æg er trukket tilbage fra butikshylder i Holland, Tyskland, Belgien, Schweiz og Sverige.

Det er sket på grund af faren for, at de kan være inficeret med giftstoffet fipronil. Stoffet er potentielt skadeligt for mennesker.

– Butikken har handlet helt, som den skulle. De har modtaget en besked fra den her leverandør i går (tirsdag, red.) og har derfor ikke anvendt de her æg til deres produkter, siger beredskabschefen til DR.

Mod lus, lopper og mider

Giftstoffet fipronil bruges mod lus, lopper og mider. Men EU-regler forbyder brug af det direkte på dyr, der skal ende på middagsbordet.

Fødevarestyrelsen oplyste mandag, at danske forbrugere trygt kan fortsætte med at købe æg i de danske butikker.

– For det første er det stort set kun danske æg, der sælges i danske butikker.

– For det andet er der, efter en uges efterforskning i de to medlemslande samt oplysninger fra EU-Kommissionen, ikke solgt æg fra de berørte besætninger til Danmark, lød det fra styrelsen mandag.

 

 

Del din kommentar