Skidt nyt: Din mobiltelefon dør snart

Når iOS 11 introduceres til efteråret vil ejere af ældre iPhones og iPads blive ramt hårdt - Apple vil gøre dem ubrugelige.

iOS 11, der kommer til efteråret 2017 vil slå mange iPhones og iPads ihjel.
Udgivet Opdateret

iOS 11 er skidt nyt til ejere af ældre iPhones. Har du en iPhone 5, 5c eller ældre, så bliver du ikke glad for, hvad der står i denne artikel. Din iPhone bliver nemlig snart ubrugelig.

Apple har nemlig besluttet at “dræbe” de ældre generationer af iPhones. Det skriver den engelske avis The Guardian.

Ifølge avisen opstår problemerne, når Apple til efteråret 2017 lancerer det nye styresystem, der har fået navnet iOS 11. Du kan se et preview på systemet her.

Fra det tidspunkt bliver iPhones og iPads ældre end 5. generation ikke længere opdateret. Det samme gælder de sikkerheds-opdateringer, der kan holde hackerne ude.

Du vil sandsynligvis godt kunne bruge telefonen, men den er i sikkerhedsmæssige øjne ubrugelig, da sikkerheds-hullerne uden opdateringer står helt åbne – lige til at invitere ubudne gæster inden for.

Også problemer for nye iPhones

Men også ejere af nye iPhones og iPads kan få problemer når der opdateres til iOS 11.

Ifølge avisen skal alle de apps du bruger nemlig understøtte de såkaldte 64-bit processorer – og ikke 32-bit processorer, som  flere apps i dag benytter.

Apples nye styresystem

iOS 11 – Et stort skridt for iPhone. Et kæmpe spring for iPad. Her er nogle af de funktioner iOS 11 komemr med:

iOS 11 sætter en ny standard for det, der allerede er verdens mest avancerede mobile styresystem. iPhone bliver endnu bedre. iPad kan klare mere end nogensinde før. Og de får begge to helt nye og fantastiske augmented reality-muligheder i apps og spil. Med iOS 11 bliver iPhone og iPad mere effektive, mere intelligente og endnu mere personlige.

iPad har altid været en helt særlig måde at arbejde, spille og lære på. Og snart får iOS 11 alt på den til at virke mere levende end nogen­sinde før. De nye funktioner og muligheder gør, at du kan langt mere, både hurtigere og nemmere, så du får en endnu mere personlig iPad-oplevelse med masser af power. Brug den til lige præcis det, du vil. For det kan du nu.

Den nye app Arkiver samler alle dine filer, så du nemt kan browse, søge og organisere dine filer på ét sted. Der er også et specielt sted til dine seneste filer. Ikke bare dem på din iPad, men også dem i apps på dine andre iOS-enheder, i iCloud Drive og på tværs af andre tjenester som f.eks. Box og Dropbox.

Den nye Dock er en helt grund­læggende ændring for iPad. Og den er tilgængelig, uanset hvor du er på din iPad. Der skal bare et enkelt swipe til, så kan du åbne og skifte mellem apps med det samme. Og du kan indstille den til at indeholde flere af dine foretrukne apps. Docken tilpasser sig også, afhængigt af hvad du laver. I højre side af Docken vises smarte forslag til apps – f.eks. dem, du har åbnet for nylig, og også de apps, du senest har brugt på din iPhone eller Mac.

iOS 11 gør det nemmere og mere intuitivt at multitaske. Når du er i en app, kan du åbne endnu en app direkte fra Docken, og så forbliver de begge to aktive – i både Slide Over og Split View. Bruger du Slide Over kan du placere app nummer to i enten venstre eller højre side af skærmen. Og i den redesignede Appskifter kan du nemt komme tilbage til dine foretrukne App Spaces.

Nu kommer Træk og placér til iPad, så du kan flytte rundt på tekst og billeder og flytte filer fra én app til en anden. Og fordi funktionen er blevet designet til iPads store Multi-Touch-skærm, er det nærmest helt magisk at flytte rundt på tingene. Du kan trykke og flytte rundt på stort set hvad som helst overalt på skærmen.

Med iOS 11 bliver Apple Pencil til iPad Pro mere fleksibel og effektiv – og endnu mere naturlig at bruge. Den er mere præcis og anvendelig til alle typer af opgaver, uanset om du tager noter, arbejder eller tegner og er kreativ.

Nu er det hurtigere og nemmere at markere i PDF’er og screenshots. 1) Tag din Apple Pencil i hånden. 2) Sæt den på skærmen. 3) Begynd at skrive. Det er ikke for ingenting, vi kalder det Øjeblikkelig markering.

Med det samme du sætter spidsen af Apple Pencil på låseskærmen, kan du begynde at tage noter. Alt det, du skriver – eller tegner – bliver gemt i Noter-appen.

Sammen med iOS 11 kommer ARKit – et nyt framework, som udviklerne kan bruge til nemmere at skabe augmented reality-oplevelser på iPhone og iPad. Ved at blande digitale elementer og oplysninger med det miljø, du er i, kan augmented reality bringe apps helt ud igennem skærmen – og få dem til at indgå i den virkelige verden på nye og utrolige måder. Apps og spil bliver transformeret til fantastisk opslugende og uvirkelige oplevelser, der stadig foregår i den helt virkelige verden.

App Store er blevet redesignet helt fra bunden, så du nemmere kan finde frem til de bedste spil og apps. Du kan se daglige historier fra eksperter, en fane kun med spil, lister med alle mulige slags apps og meget mere. Det er det største, der er sket i App Store – siden apps.

Kilde: Apple.

Har du en app, der ikke længere opdateres, bliver den dermed også ubrugelig.

Powered by Labrador CMS