Skip to main content

Slår 47 år gammel rekord

Russell Westbrook lavede mandag sin 182. triple-double i karrieren. Det er rekord i verdens bedste basketliga

Russell Westbrook (til venstre) fra Washington Wizards satte mandag rekord i NBA, da han blev noteret for en triple-double i en kamp mod Atlanta Hawks. Foto: Ben Margot/Scanpix

Russell Westbrook (til venstre) fra Washington Wizards satte mandag rekord i NBA, da han blev noteret for en triple-double i en kamp mod Atlanta Hawks. Foto: Ben Margot/Scanpix

Basketballprofilen Russell Westbrook fra Washington Wizards har mandag skrevet sig ind i NBA’s rekordbøger med sin 182. triple-double i karrieren.

Dermed bryder den 32-årige Westbrook den hidtidige rekord på 181 triple-doubles, der blev sat af Oscar Robertson og har holdt i 47 år.

En triple-double opnås, når en spiller når op på et tocifret antal i tre kategorier blandt point, assister, rebounds, blokader og bolderobringer.

Og det præsterede Westbrook endnu engang i en kamp mandag mod Atlanta Hawks. Med godt otte minutter tilbage på kampuret greb Westbrook sin 10. rebound i opgøret. Han var på det tidspunkt allerede noteret for 21 point og 16 assister.

Det var hans 36. triple-double i 62 kampe i denne sæson.

Tangerede rekord lørdag

Efter Westbrooks 182 er LeBron James den aktive spiller som har flest triple-doubles med 99. Nummer tre er James Harden med 58.

Westbrook tangerede Oscar Robertsons rekord i en kamp lørdag.

Wizards-spilleren optrådte i sine første 11 sæsoner i verdens bedste basketball-liga for Oklahoma Thunders.

I juli 2019 skiftede han til Houston Rockets, som før denne sæson sendte ham til Washington Wizards i bytte for tre spillere.

To gange topscorer

Før mandagens kamp i Atlanta havde Westbrook et snit på 23,2 point, 7,4 rebounds og 8,5 assister i sine 939 kampe i NBA.

Han har ni gange været udtaget til NBA’s All-Star-kamp og to gange været topscorer i ligaen. I 2016-17 blev han kåret som ligaens MVP (mest værdifulde spiller).

Oscar Robertson satte den tidligere rekord i en karriere, der strakte sig fra 1960 til 1974. “Big O”, som han blev kaldt, spillede for Cincinnati Royals og Milwaukee Bucks.

Del din kommentar