Skip to main content

Smart eller svineri? Derfor tager din flyvetur længere tid

Det tager i dag længere tid at komme fra a til b med fly end for ti år siden - i hvert fald på papiret

Ni ud af 11 undersøgte Ryanair-ruter var blevet langsommere over de sidste 10 år. (Foto: Scanpix)

Ni ud af 11 undersøgte Ryanair-ruter var blevet langsommere over de sidste 10 år. (Foto: Scanpix)

Bliver dit fly forsinket kan du søge erstatning for flyforsinkelser – men for at undgå den slags udgifter, lader det til at flyselskaberne har fundet på en ret så smart løsning.

For den britiske forbrugerorganisation Which? Travel har nemlig gennemført et stort studie af flyafgange – og de er kommet frem til en overraskende konklusion.

For på trods af den teknologiske udvikling er flyene de sidste ti år blevet langsommere. Eller, rejsetiden er i hvert fald blevet længere.

Organisationen kiggede på 125 forskellige afgange, og hele 76 af dem tager i dag længere tid end de gjorde for ti år siden.

Flyselskaber som British Airways, Ryanair, Easyjet og Virgin har alle en længere forventet rejsetid på de fleste ruter i dag, end de havde for ti år siden. For eksempel er Easyjets tur fra London til Berlin blevet 19 minutter længere.

Flere fly forsinket i dag

På trods af, at luftfartsselskaberne i stor stil har givet sig selv længere tid, er der stadig flere fly, der bliver forsinket.

For over den samme tiårige periode er luftrummet nemlig blevet fyldt af flere og flere fly – og det giver en større risiko for at du må træde ind i et forsinket fly.

Vil du selv gerne undgå, at stige på et forsinket fly, så har vi lavet en liste over de mest forsinkede selskaber: Her er de mest forsinkede flyselskaber.

En anden grund, som mange af flyselskaberne selv angiver, til at det tager længere tid at flyve i dag, er at selskaberne flyver mere økonomisk. De flyver langsommere og sparer derfor på deres væsentligste udgift – flybenzin. Det fortæller blandt andet British Airways og Ryanair til Which! Travel.

Men den væsentligste grund er og bliver, at flyselskaberne vil undgå at betale kompensation til dem, der stiger på et forsinket fly. Det slår redaktør hos Which! Travel Rory Boland fast over for The Guardian:

– Den ekstra tid betyder mest, at passagererne bruger længere tid på bare at sidde og hænge ved gaten eller i flyet, bare så flyselskabet kan klappe sig selv på skulderen for at være til tiden. Og – praktisk nok – kan det også reducere antallet af gange, et flyselskab skal betale dig kompensation for et forsinket fly, siger Rory Boland.

Del din kommentar