Snedige bilsælgere: Sådan bliver du lokket i fælden

Et køb af ny bil kan være en jungle - især fordi bilsælgere har mange tricks til at få dig til at skrive under på en købsaftale. Her kan du se, hvilke tricks sælgerne benytter, så du undgår at blive taget ved næsen.

Udgivet Opdateret

Før man gør et køb af ny bil, er det en god idé at kende til de smarte tricks nogle bilsælgere benytter for at få dig til at underskrive en købsaftale.

Der er nemlig meget psykologi i et bilkøb, og derfor kan man sænke sandsynligheden for at blive taget ved næsen, hvis man kender til tankerne bag sælgernes smarte fif.

I galleriet ovenfor kan du se Bilmagasinets gode tips til, hvordan du skal gribe sælgerens smarte tricks an.

Køb af ny bil: Valg er nøglen

Bilmagasinet har talt med Peter Kirring, der er adjunkt og underviser i salg på biløkonomuddannelsen på Cphbusiness i København.

Han fortæller, hvordan et bilsalg i høj grad handler om, at stille valg op for kunden.

Det kan sælgeren blandt andet gøre ved at præsentere en skrabet bilmodel, en mellemmodel og en rigtig dyr bilmodel for kunden.

“Man gør det fordi, to muligheder er for lidt. Her ville nogen vælge den dyreste fra og tage den skrabede model. Med tre modeller kan man vælge den dyreste fra og føle, at man sparer penge og alligevel får en masse i i forhold til den allerbilligste. Og så glemmer man, hvad den, man egentlig køber, koster og fokuserer kun på, hvor meget man sparer på at vælge den dyreste fra”, siger Peter Kirring til Bilmagasinet.

Også når du forsøger sælge en brugt bil, er der en række ting, du skal være særdeles opmærksom på.

Det kan du læse mere om her:

Vigtigt: Dette må du aldrig gøre, når du forsøger at sælge din bil

Powered by Labrador CMS