Socialdemokrat kræver Pegida-leder fyret

Pegida stod bag en anti-islamdemonstration i januar. Foto: Sophia Juliane Lydolph/Scanpix
Udgivet Opdateret

Det er ikke foreneligt at arbejde som børnepsykolog i Københavns Kommune og samtidig komme med udtalelser om, at »muslimer er indavlede og genetisk disponerede for vold og vrede«.

Det mener Jonas Bjørn (S), der er medlem af Børne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune. Han vil have Pegida-leder Nicolai Sennels, der er ophavsmand til citatet, fyret fra sit job som børnepsykolog i kommunen.

»Nicolai Sennels kommer på den ene side med udtalelser, hvor han klart giver udtryk for, at en hel befolkningsgruppe er uden for psykologisk rækkevidde, fordi de genetisk er disponeret for vold og vrede. At han på den anden side skal arbejde som psykolog med vores børn og unge, det er simpelthen for modstridende,« siger Jonas Bjørn til Berlingske Nyhedsbureau.

Ifølge Dagbladet Arbejderen kræver den pædagogiske fagforening LFS, at der indledes en tjenstlig sag mod Nicolai Sennels, fordi en række tillidsvalgte og flere af foreningens medlemmer, som arbejder direkte sammen med Sennels, har klaget over, at de føler sig pressede på arbejdsmiljøet og utrygge ved hans menneskesyn, forklarer næstformand i LFS Jan Hoby.

Onsdag eftermiddag vil Børne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune på et møde diskutere, om det er muligt at fyre Nicolai Sennels fra sit job.

»Han er tidligere blevet fyret i København Kommunes Socialforvaltning på baggrund af noget af det samme, som vi ser her. Jeg mener, vi er nødt til at være ekstra påpasselige, når det handler om noget så følsomt som børnepsykologi,« siger Jonas Bjørn og fortsætter:

»Kommunen bruger mange penge på at bekæmpe hadforbrydelser og radikaliseringen af unge. Derfor er det problematisk, at man samtidig har en medarbejder, som selv er med til at skubbe på med henblik på radikalisering og ekstremisme. Når han oven i købet skal arbejde med kommunens børn og unge, er det overhovedet ikke foreneligt,« siger han.

Københavns Kommunes Børne- og Ungdomsforvaltning ønsker ikke at kommentere på, om Pegida-lederens holdninger er forenelige med kommunens værdigrundlag. Ifølge tværfaglig chef i forvaltningen Jette Lentz blander man sig ikke i de ansattes politiske, religiøse, seksuelle holdninger, så længe de ikke influerer med fagligheden i deres opgaveløsning i kommunen, skriver Arbejderen.

Powered by Labrador CMS