Sommeren 2019: Her er prognosen

Der er gode nyheder til dem, der skal holde sommerferie i Danmark.

Udgivet Opdateret

Har du droppet sommerferie under sydens sol og skal i stedet holde den i Danmark, så er der godt nyt.

Sommeren 2019 i Danmark ser nemlig ud til at blive rigtig pæn. Specielt juni og juli ser ud til at blive lidt over normalen med længere perioder med dagtemperaturer mellem 20 grader og 25 grader samt nogle gode sommerdage hvor temperaturen kommer over 25 grader.

Det skriver langtidsmeteorolog Mette Tilgaard Zhang, Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, i den seneste sæsonprognose for maj, juni og juli måned.

Majdage over 25 grader

I disse dage er vi i en periode med nordvestlig eller vestlig strømning med lavtryk og fronter, der passerer landet med skyer og regn, afløst af korte perioder med roligt og solrigt vejr.

Men når vi kommer frem til anden halvdel af maj måned, så vender det.

Her er der mulighed for et par sommerdage, hvor temperaturen lokalt overstiger 25 grader, som det gør næsten hvert år.

Lun juni

For juni måned forventer DMI at vi kan få længere perioder med roligt, lunt og solrigt vejr med dagtemperaturer mellem 20 og 25 grader.

Dog vil fronter af og til passere landet med regn eller byger og lidt lavere temperaturer.

Sommerdage i juli

Prognosen for juli måned er præget af, at jo længere frem i prognosen man kommer, desto større er usikkerheden. Men på nuværende tidspunkt er der en svag tendens til en fortsat svækket vestlig strømning i juli, hvilket vil betyde overvejende stabilt og pænt sommervejr.

Juli kommer derved til at ligne juni vejrmæssigt med perioder med roligt, lunt og solrigt vejr, af og til afbrudt af svage fronter med flere skyer og lidt regn og byger.

DMI slår fast, at hvis denne prognose holder, skal der nok komme nogle gode sommerdage i juli, hvor temperaturer kommer op over 25 graders varme.

Det tegner derfor samlet set til, at sommeren 2019 bliver lidt varmere end normalt – og det er sikkert noget, der vil glæde de fleste.

Powered by Labrador CMS