Sønderjyske giver FCM skidt start på foråret

For første gang i ni år vandt Sønderjyske torsdag aften ude mod FC Midtjylland i en kamp, der sluttede 1-2.

Mads Albæk bragte Sønderjyske foran med 1-0 i torsdagens sejr over FC Midtjylland. – Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix.
Udgivet Opdateret

Superligaens førerhold fra FC Midtjylland fik en skidt start på foråret i jagten på det andet mesterskab i træk.

På hjemmebane tabte de midtjyske guldbejlere med 1-2 til Sønderjyske, der kom foran på mål af Mads Albæk og Anders K. Jacobsen. I overtiden reducerede Erik Sviatchenko for værterne.

Det var første gang siden 2012, at Sønderjyske vandt i Herning.

Første halvleg var fysisk en af slagsen, hvor gæsterne med succes fik lukket ned for hjemmeholdets normalt velsmurte offensiv.

Efter en spillemæssigt lige halvleg fik gæsterne dog bragt sig i front i halvlegens slutning ved Mads Albæk.

Albæk kanonerede bolden i nettet et godt stykke uden for feltet, hvor han fangede FCM-målmand, Jesper Hansen, på det forkerte ben.

I anden halvleg kom FC Midtjylland bedre med og fik presset Sønderjyske ned. Hjemmeholdet kom frem til flere gode muligheder, uden at det i første omgang kastede nogen scoringer af sig.

Derimod kunne Sønderjyske efter 80 minutter øge til 2-0 på et mål af Anders K. Jacobsen efter et hjørnespark.

Til slut fik FCM pyntet på resultatet, da Erik Sviatchenko reducerede, men tættere på kom værterne ikke.

Resultatet sender Sønderjyske op på en femteplads, mens FC Midtjylland senere torsdag kan miste førstepladsen, hvis Brøndby får point mod FC Nordsjælland.