Skip to main content

Spiller du fodboldspil? Så skal du passe på dette

En svindelbesked har i julen forsøgt at lukrere på de, der godt kan lide at spille fodboldspil - de har bare ikke gjort det ret godt.

Spiller du Pro Evolution Soccer 2019? Så er du et oplagt offer. Klik videre og se eksempler. Arkivfoto: Scanpix
Spiller du Pro Evolution Soccer 2019? Så er du et oplagt offer. Klik videre og se eksempler. Arkivfoto: Scanpix
Sådan ser den nye svindelmail ud. Slet den. Foto: Newsbreak.dk
Sådan ser den nye svindelmail ud. Slet den. Foto: Newsbreak.dk

Julen er hjerternes fest, men gaver er også en stor del af det. Til gengæld benytter svindlere til gengæld også højtiden til at forsøge at blive rigere. Over julen er det væltet ind med svindelmails, der på forskellig art har forsøgt at lokke penge ud af dig.

Et af dem, som vi her på redaktionen har modtaget, forsøger at udnytte, at fodboldspil på spil-konsoller er virkelig populære og ofte er bygget op om, at man skal bruge penge for at komme rigtig langt i spillet.

I galleriet over artiklen her kan du se det nyeste forsøg på at lokke penge ud af intetanende danskere.

Mailen, der foregiver at være en kvittering for betaling til apples App Store, indeholder både ord som Pro Evolution Soccer – et populært fodboldspil – og forkortelsen PES samt 2019, der er den seneste udgave af spiller, der her hjemme dog længe har stået i skyggen af det mere populære Fifa-spil.

Det ser ud til, at du har modtaget en kvittering, vedhæftet som .pdf-dokument, for en ordre på 1050 såkaldte myClub Coins, der er den digitale valuta i Pro Evolution Soccer-spillene. Sandsynligvis har du dog slet ikke bestilt den slags. Svindlerne håber bare, at du enten bliver nysgerrig eller glad.

Navnene

Som vi her på Newsbreak.dk tidligere har skrevet, er det tit store virksomheder som Apple og Postnord, der bliver udnyttet af svindlerne, så deres usle forsøg fremstår ganske tilforladelige og troværdige. Denne gang er det så både Apple og Pro Evolution Soccer, der må stå model til det.

Årsagen forsøgte vi at give forklaringen på med hjælp fra sikkerhedsekspert Peter Kruse fra CSIS. Resultatet kan du læse i artiklen Få forklaringen: Derfor skal du passe på mails fra “Skat”, “Apple” og “Postnord”

– Svindlere forsøger at udnytte brands, vi som forbrugere har tillid til. I Danmark handler vi meget på nettet, og modtager vi eksempelvis en mail fra “Netflix” på korrekt dansk, hvor firmaet oplyser, at vi skal opdatere betalingskortoplysninger, så ved svindlerne, at nogle gør det, fortalte Peter Kruse.

Ofte er disse falske mails phishing-forsøg, og dem skal du bare passe på og slette.

Del din kommentar