Skip to main content

Spørgsmål og svar om det nye coronapas

Newsbreak.dk giver dig her overblik over, hvad et coronapas er, og hvad du kan bruge det til

Fungerende finansminister Morten Bødskov (S) har onsdag sammen med erhvervslivet fortalt, at et coronapas er på vej til danskerne. Foto: Martin Sylvest/Scanpix

Fungerende finansminister Morten Bødskov (S) har onsdag sammen med erhvervslivet fortalt, at et coronapas er på vej til danskerne. Foto: Martin Sylvest/Scanpix

Finansministeriet annoncerede den 3. februar 2021 planen om at indføre et coronapas i Danmark.

Ifølge Finansministeriet skal passet være med til at holde hånden under det danske erhvervsliv. Newsbreak.dk prøver i denne artikel at besvare de mest gængse spørgsmål, der må være om det særlige pas.

Hvad er et coronapas?

Coronapasset bliver dit bevis på, at du er vaccineret. Ifølge Finansministeriet får du inden udgangen af februar måned på Sundhed.dk mulighed for at se, og dermed bevise, at du er vaccineret mod coronavirus covid-19.

Hvordan får jeg et coronapas?

Da ideen om passet blev præsenteret, blev det klart, at der ikke bliver tale om et fysisk dokument, ikke i starten og formentlig ikke i fremtiden.

Første skridt bliver for myndighederne at sikre, at man på Sundhed.dk kan se, at man er vaccineret mod covid-19. Det kommer til at fungere som en form for pas.

Næste skridt er et mere konkret digitalt coronapas. Det skal, ifølge Finansministeriet, bidrage til en “gradvis, forsvarlig og hensigtsmæssig” genåbning af Danmark.

Det digitale pas skal udvikles i et partnerskab med Dansk Industri, Dansk Erhverv og kulturlivet. Passet skal kunne findes på din mobiltelefon, men det er uvist, hvor meget det kommer til at blive brugt som en del af genåbningen af landet.

Hvad kan jeg bruge et coronapas til?

Ifølge Finansministeriet kan du bruge dit pas til at dokumentere din vaccination, inden du eksempelvis begiver dig ud på en rejse.

Ifølge fungerende erhvervsminister Dan Jørgensen er mange danske virksomheder afhængige af at kunne rejse rundt i verden. Passet skal gøre det lettere for dem at rejse.

Hvad kan jeg ikke bruge et coronapas til?

Ifølge Finansministeriet skal passet først og fremmest bruges til rejseformål.

Da man den 3. februar 2021 ikke med sikkerhed vidste, om vaccinerede borgere fortsat kan smitte andre med covid-19, er det uvist, hvor meget ekstra frihed du får, af at være vaccineret og af at have et pas, der dokumenterer det.

Del din kommentar