Skip to main content

Stopper produktion: Sidste slik på Dumle

Fazer kan ikke finde ud af at lave den gamle slikkepind med ny teknologi

Dumle slikkepinden er snart fortid. Foto: Fazer Danmark

Dumle slikkepinden er snart fortid. Foto: Fazer Danmark

Her er dagens mest elendige nyhed og dårligste undskyldning:

Produktionen af den højt elskede Dumle slikkepind bliver lukket ned. I de seneste 60 år har slikkepinden ellers været elsket af danskerne og fast inventar i slikposerne til børnefødselsdage.

Men nu vil Fazer Danmark ikke længere lave flere modeller af den chokoladeovertrukne karamelslikkepind.

Fazer begrunder aflivningen af slikkepinden med, at de ikke kan finde ud af at lave den mere.

Ikke til at opdrive

- Maskinen der producerer Fazer Dumle slikkepinden skal betjenes med håndkraft og kræver reservedele, som ikke er til at opdrive mere. Derfor er det tid til at sige farvel. Vi ved, at slikkepinden er elsket af mange, og vi vil selvfølgelig fortsætte vores bestræbelser på at finde en måde at producere en ny version af den klassiske slikkepind igen i fremtiden. Men nu er det tid til at sige farvel til den gamle, lyder det fra Christina Frænde, der er marketing manager hos Fazer Danmark.

Hun erkender blankt, at håndværket og opskriften er lige så unik som selve slikkepinden. Derfor er det svært at lave en slikkepind med moderne teknologi.

-Vi har forsøgt at finde en løsning til at fortsætte produktionen på en effektiv og bæredygtig måde, men det er desværre ikke længere muligt, siger  Christina Frænde.

-Hvorfor plager I jeres kunder med den slags forbrugerfjendtlige oplysninger?

-Vi har mange dedikerede kunder derude, og vi synes derfor kun det var passende at sørge for, at de vidste at Dumle slikkepinden havde sin sidste tid på hylderne.

Vi stopper den

-Kan I ikke bare opfinde en ny maskine?

-Der ligger en kompliceret teknisk forklaring bag beslutningen. Men for at gøre en lang historie kort, så kan vi ikke gøre det, uden at det går ud over kvaliteten.

-Sender I ekstra mange Dumler ud nu, så folk kan hamstre, inden verden går i stå?

-Den gamle maskine producerer i det tempo den kan, og når vi stopper for den, er det kun et spørgsmål om tid, før der ikke er flere slikkepinde i butikkerne, lyder det fra Christina Frænde.

Produktionen ophører i marts.

Del din kommentar